LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Eagle-Eye Cherry till "Så mycket bättre"

19 apr, 2023 
TT Nyheter
Eagle-Eye Cherry hoppas hitta fler svenska lyssnare genom "Så mycket bättre". "Jag har ju inte turnerat så mycket i Sverige så det känns också kul att återkoppla och komma tillbaka in i svenska hem", säger han.
Det tog över tio år innan Eagle-Eye Cherry kände sig redo att tacka ja till TV4:s "Så mycket bättre". Nu är han en av årets deltagare.
– Nu kändes det som en perfekt tajming, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Han har fått frågan om att vara med i "Så mycket bättre" en gång förut. Det var i programmets barndom för över tio år sedan. Men då tackade han nej. På den tiden höll han sig undan från sådant.

– Då var jag inte riktigt på g. Det känns ju ändå dumt att göra en sådan här grej om man inte känner att det är något som man verkligen vill, säger Eagle-Eye Cherry.

Det var efter några extremt intensiva år kring millennieskiftet som den svenske stjärnan fick nog. Han älskade att göra musik, men han hade svårt för hets från skivbolag, ständiga intervjuer och att inte få vara anonym när han gick på stan.

Så han drog i bromsarna och tillbringade några år utanför rampljuset. Han sörjde sin mamma som gick bort under den perioden, blev själv pappa. Medan "Save tonight" fortfarande snurrade på radio köpte Eagle-Eye Cherry ett hus på landet. Åren gick.

"Bara gjort en gång"

Inspirationen kom tillbaka efter ett besök i Nashville, som resulterade i skivan "Streets of you" från 2018 tillsammans med en nyfunnen längtan efter att turnera. Nu surfar han vidare på samma kreativa våg. Senaste albumet "Back on track" kom i januari.

Annons

I "Så mycket bättre" ser han fram emot att gå utanför sin egen bekvämlighetszon när han tolkar de andra artisterna.

– Man kanske till och med tvingas att sjunga på svenska. Det har jag bara gjort en gång tidigare. Det var på en Bajen-platta som jag gjorde en låt ihop med Weeping Willows. Vad gör man inte för Bajen?

"Varje låtskrivares dröm"

Med åren har det blivit tydligt för Eagle-Eye Cherry att skuggan av "Save tonight" nog alltid kommer att falla över allt annat han gör. Samtidigt finns det ju värre problem än att ha gjort en världshit, som fortfarande tickar på, resonerar han.

– Varje låtskrivares dröm är ju att skriva något som håller längre än vad man själv gör och troligtvis kommer "Save tonight" att leva längre än jag. Att den fortfarande är en låt som folk tar till sig och älskar är ju så jävla grymt. Man vill ju så klart vara mer än bara en låt, men jag har ändå en fanskara som känner till mycket mer än en låt och som kommer till konserterna. Det är min familj.

– Men det klart att det finns många som undrar vad som hände efter första plattan – så då är ett program som "Så mycket bättre" bra för att fylla i luckorna för folk.

Fotnot: Även artisten Peg Parnevik är klar för programmet, berättar hon för tidningen Elle.

Annons