LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Vem är Ellen Krauss? Ålder, föräldrar, flickvän och hur hon blev känd

27 okt, 2023 UPPDATERAD 21 nov, 2023
ELLEN KRAUSS
Ellen Krauss är en av deltagarna som ställer upp i Så mycket bättre 2023.
Men hur blev hon känd? Har hon någon partner? Hur gammal är hon? Hänt reder ut!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dogge Doggelito – Vad kan han egentligen om årets deltagare och musik från "Så mycket bättre"?Brand logo
Dogge Doggelito – Vad kan han egentligen om årets deltagare och musik från "Så mycket bättre"?

Det har äntligen blivit dags för den 14:e säsongen av Så mycket bättre. Bland deltagarna hittar vi artister som Peg Parnevik, 28, Eagle-Eye Cherry, 55, Staffan Hellstrand, 66, och Mapei, 39.

Hur gammal är Ellen Krauss?

Men vi hittar också den sprudlande Ellen Krauss, 23. Ellen är den yngsta Så mycket bättre-deltagaren någonsin. Hon är född den 26 juni 2000, vilket innebär att hon fyllde 23 år 2023.

Ellen Krauss växte upp i Vallentuna, Västerås samt Johannesburg i Sydafrika.

Hur blev Ellen Krauss känd?

I en intervju med Elle, berättade Ellen Krauss att hennes samarbete med producenterna Christian Walz och Johan Jones Wetterberg började redan när hon var 16 år. Christian Walz, som bland annat ligger bakom hiten Wonderland, var nämligen bekant med en familjevän till Ellen och fick höra en låt som hon hade laddat upp på Soundcloud. När de senare träffades hittade de varandra snabbt, och Christian Walz signade henne tillsammans med Jones Wetterberg.

Annons

2018 tilldelades hon priset Årets rookie vid det årets Denniz Pop Awards. Genombrottet kom året därpå med debutsingeln The One I Love.

Debutsingeln The one I love har hittills streamats över 25 miljoner gånger. Två år senare, år 2020, släppte hon sitt debutalbum Pearl och samma år utnämndes hon till Framtidens artist av P3. Hon uppmärksammades även på amerikanska tidningen Billboards webbsida.

Ellen Krauss – partner och familj

I intervjun med Elle berättade Ellen också att hon är gay.

– Jag är ju gay och det upptäckte jag … eller jag har nog vetat det i hela mitt liv, men man tänker inte så mycket i såna banor när man är fem. Men jag blev kär när jag var 13. I en tjej i mitt fotbollslag. Och det var bara "shit, jesus f-ing christ, jag är gay", sa hon då.

Hon är Ellen Krauss flickvän

Till en början av inspelningarna verkade det oklart om Ellen Krauss hade en flickvän, men det har hon! Nu berättar hon hur det ligger till.

Annons

– Nu är jag ihop, på ett sätt som jag aldrig varit tidigare, konstaterar hon och fortsätter:

– Med en grym tjej. Hon är bäst.

Exakt vem det är som Ellen är tillsammans med får vi inte veta. Men det finns en tjej som figurerar på hennes Instagram med jämna mellanrum. Om de är ett par eller inte finns inga uppgifter på.

ELLEN KRAUSS

Ellen Krauss familj består av Mamma, pappa, storebror och bonusmamma och två halvbröder.

Ellen Krauss i Så mycket bättre 2023

Ellen Krauss anländer i första avsnittet och tillsammans med Peg Parnevik och Mapei är hon en av dem som kommer vara på på plats under hela säsongen.

– Alltså jag tänkte såhär att det här blir kul! Och så hörde jag vilka andra som skulle vara med, några stycken. Jag känner ju Jonathan då, säger hon i programmet.

För Aftonbladet har hon berättat varför hon valde att tacka ja.

– Det känns jättekul, men det är en skräckblandad förtjusning. Jag blev nog lite förvånad i och med att jag inte är jättegammal. Men jag tvekade inte så länge, för då hade jag nog tackat nej, sa hon då.

Vad heter Ellen Krauss på Instagram?

På Instgagram går Ellen under namnet @whoisellenkrauss och har i skrivande stund drygt 7000 följare.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

Annons