LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Marit Bergman – barn, partner, föräldrar och ålder

02 nov, 2023 
MARIT BERGMAN
Marit Bergman är en av artisterna i Så mycket bättre 2023.
Men hur blev hon känd? Har hon någon partner och barn? Hur gammal är hon? Hänt reder ut!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Daniela Rathana om responsen i Så mycket bättre: “Kommer hata mig…”Brand logo
Daniela Rathana om responsen i Så mycket bättre: “Kommer hata mig…”

Det har äntligen blivit dags för den 14:e säsongen av Så mycket bättre. Bland deltagarna hittar vi bland andra artisten Marit Bergman, 48.

Marit Bergmans föräldrar och ålder

Marit Bergman föddes den 21 maj 1975 i Rättvik, Kopparbergs län. Hennes föräldrar heter Liv Bergman och Erik Bergman. Idag jobbar hon som popsångare, gitarrist, pianist och låtskrivare.

Marit Bergman växte upp i Rättvik och flyttade senare till Stockholm. Hon bodde i New York mellan åren 2009–2012 men bor numera åter i söderort i Stockholm.

Hur blev Marit Bergman känd?

Marit Bergmans karriär drog igång när hon var en av medlemmarna i det punkiga bandet Candysuck som bildades 1992. Hon var bandets sångerska och de debuterade med EP-skivan Kill Your Boyfriend!?. Hon spelade också med andra band, som Chihuahua och my Orchard, men hon är mest känd som soloartist.

Annons

Hon debuterade som soloartist år 2002 och då med albumet 3.00 AM Serenades på sitt eget skivbolag Sugartoy och det blev en kritikersuccé.

Har Marit Bergman barn?

Marit Bergman har barnen Markus, 11, och Juni, 5. Innan Juni kom till världen avslöjade Marit sin graviditet på Instagram och skrev följande:

”Så kan det gå när inte haspen är på! Man kan se det hela som ett experiment, är det en bra eller dålig idé att skaffa barn med en Göteborgare som man känt i ca en kvart? (Jag chansar på bra). Ett kärleksbarn lär det bli hur som helst. Hon ska komma i Juni.”

Juni föddes den sista dagen i juni 2018 och det blev en dramatisk förlossning med akut kejsarsnitt.

Har Marit Bergman någon partner?

Den där "göteborgaren som hon känt i en kvart" visade sig vara gitarristen Johan Neckvall, 50, i bandet Broder Daniel. Han har också spelat trummor på Håkan Hellströms hyllade debutalbum Känn ingen sorg för mig Göteborg.

Annons

Marit och Johan verkar fortfarande vara ett par och tidigare i år firade de sex år tillsammans.

”Sex sexiga år med det här kexet! Kolla va fin!”, skrev hon då på Instagram.

Sonen Markus har hon från ett tidigare förhållande med journalisten Emil Arvidsson.

Marit Bergman i På spåret 2023

Nu är Marit alltså aktuell i Så mycket 2023, hon kommer in i det sjätte avsnittet och stannar till slutet. Men detta är inte första gången hon syns i rutan det här året, i våras kunde vi se henne i På spåret där hon tävlade tillsammans med journalisten Karin Bojs, 63.

MARIT BERGMAN

Vad heter Marit Bergman på Instagram?

Marit Bergman heter @marit_bergman på Instagram och där publicerar hon med jämna mellanrum bilder och roliga händelser i vardagen.

FOTO: Thomas Karlsson/DN/TT, Karin Törnblom/TT

Annons