ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lasse Berghagens sista svåra tid i livet – döttrarnas ord

19 okt, 2023 
Lasse Berghagen har avlidit 78 år gammal.
In i det sista kämpade den folkkära artisten som vårdades på sjukhus en längre tid.
Annons
Känslosamma uppträdandet med Lasse Berghagen – bryter ut i tårarBrand logo
Känslosamma uppträdandet med Lasse Berghagen – bryter ut i tårar

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

En ikon har lämnat jordelivet. Den folkkära artisten Lasse Berghagen, 78, har avlidit, meddelar familjen till TT.

”Lars Berghagen, vår Larsan, har idag stilla somnat in efter en längre tids sjukdom. Som vi tidigare berättat genomgick han en hjärtklaffsoperation i september som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån”, skriver familjen i ett mejl till TT.

Lasse Berghagens sista svåra tid i livet

Lasse Berghagen har under sommaren kämpat med sin hälsa och nyligen meddelade hans döttrar Malin och Maria Berghagen att han låg nersövd på Karolinska sjukhuset. Detta efter komplikationer uppstått efter en stor hjärtoperation.

– Det har gjort att hela den här veckan har varit ganska instabil och jobbig för oss alla. På grund av komplikationer har pappa varit nedsövd sedan i lördags för att kroppen och organen måste få vila. Men klaffen är utbytt och han fick även ytterligare en ny klaff. De fick också bort alla bakterier vilket känns jätteskönt, sa Malin Berghagen då till Aftonbladet.

Lasse Berghagen med sina döttrar Malin och Maria

Lasses kamp med hälsan – döttrarnas oro: ”Vi tar allt dag för dag, minut för minut”

Döttrarna kunde även berätta om den stora operationen som Lasse fick genomgå och hur han har kämpat med sin hälsa under våren.

Annons

– Det var en ganska ordentlig operation som var nödvändig att göra. För sju år sedan fick pappa en ny hjärtklaff och under våren har det varit lite stökigt med hans hälsa och han har varit inne på sjukhus några vändor. Då tittade de på hans klaff och funderade på om de borde byta ut den. Men de konstaterade sedan att de ändå inte skulle göra det, sa Maria till tidningen och fortsatte berätta om Lasses kamp:

– När pappa åkte in senaste gången på sjukhus hade han en form av infektionskänsla och det visade sig att det satt bakterier i klaffen. Klaffen hade inte heller så bra kvalitet och därför fick han antibiotika. Det är därför som han har legat inne en tid. Men efter ett tag insåg läkarna att klaffen ändå behövde bytas ut då bakterierna hade brutit ner delar av den. Därför behövde man öppna upp för att också rensa bort allt.

De förklarade vidare att läget var kritiskt för Lasse men att de inte hade någon aning om hur det går när han väcks.

Annons

– Det är stabilt, men kritiskt. Herr Berghagen tickar på åt rätt håll, men vi har ingen aning om hur det går när han väl väcks. När man vaknar blir det återigen en belastning på hjärtat. Vi tar allt dag för dag, minut för minut. Även om det går åt rätt håll är vi fullt medvetna om att det fortfarande är en kritisk situation för pappa. Vad som helst kan hända. Det får inte uppstå komplikationer, det ska istället ticka på som det gör nu.

Vaknade efter nedsövningen

I slutet av september bekräftade Malin Berghagen att Lasse var vaken igen, däremot fortsatte han vårdas på intensiven.

”På söndag kommer TV4 sända Vilket liv! med våran pappa Lars. Trots att pappa fortfarande inte är utom fara så har vi i familjen sagt ja till att sända programmet.”, skrev Malin på Instagram inför att Lasses program i TV4 skulle visas.

Lasse Berghagen under inspelningen av Vilket liv!. Programmet sändes nyligen på TV4.

Malin som var på resa när Lasse hade vaknat skrev följande på sin blogg:

”Jag behövde tillit till läkarna och dom som tar hand om honom. Och det gick bättre än jag någonsin hade hoppats på”.

Lasse Berghagen blev 78 år gammal och lämnar efter sig barnen Maria och Malin Berghagen och makan Eva Berghagen.

Vila i frid, Lasse.

FOTO: FERNVALL LOTTE/Aftonbladet

Annons