LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammal

19 okt, 2023 
LASSE BERGHAGEN
Efter en längre tids sjukdom har Lasse Berghagen nu somnat in, detta meddelar TT.
”Vår Larsan, har idag stilla somnat in”, skriver familjen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Känslosamma uppträdandet med Lasse Berghagen – bryter ut i tårarBrand logo
Känslosamma uppträdandet med Lasse Berghagen – bryter ut i tårar

Den folkkära artisten och låtskrivaren Lasse Berghagen är död, det uppger familjen till TT.

Lasse blev 78 år gammal.

Den senaste tiden har Lasse haft det tufft med hälsan. I början av september genomgick han en stor hjärtoperation, som ledde till komplikationer. Efter det fick han ligga nedsövd på sjukhuset för att organen skulle återhämta sig genom vila.

Men i början av oktober bekräftade dottern Malin Berghagen, 57, att Lasse var vaken igen, däremot fortsatte han vårdas på intensiven. Sedan dess har Malin fortsatt uppdatera sina följare om hur pappa Lasse mår och det verkade ett tag som att han skulle klara av den här kampen.

”Han gör myrsteg åt rätt riktning vår långe pappa Lars. Men stegen är små som sagt trots hans stora skor”, skrev döttrarna då på Instagram.

Annons

Familjen bekräftar Lasse Berghagens bortgång

Men nu kommer det otroligt sorgliga beskedet att Lasse har tagit sitt sista andetag. Det är i ett mejl till TT som familjen bekräftar den tråkiga nyheten.

”Lars Berghagen, vår Larsan, har idag stilla somnat in efter en längre tids sjukdom. Som vi tidigare berättat genomgick han en hjärtklaffsoperation i september som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån”, skriver familjen i ett mejl till TT.

Malin Berghagen om stunden med pappa Lasse: ”Håller min pappa i handen”

För några dagar sedan var Malin på plats på sjukhuset och hon berättade om stunden de fick tillsamamns.

”Själv sitter jag och håller min pappa i handen. Alldeles strax på väg till Masesgården för att jobba. Jag tittar ut genom fönstret och ser den blå himlen. Hösten vibrerar i både luften och i färgerna på träden. Jag tänker på mina barn och alla de platser de befinner sig på. Hoppas att de inte låter livets trista vardag ta för mycket av deras tid utan att de kan fånga dagen ändå. Se skönheten i det lilla. Leta efter den. För vi har en stund på jorden och allt detta blev möjligt för att vi kom ner från stjärnorna och föll i havet. Och hur vi vandrade upp från havet och tände eldar på stränderna , vandrade över kontinenter och seglade över oceaner. Men så skapade världar och började slåss om gränser. När blev människan allt det onda hon är istället för allt det vackra hon är en del av här på jorden?”

FOTO: KARIN TÖRNBLOM/TT

Annons