LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lasse Berghagen ligger nedsövd – dottern Malins dystra besked: ”Kritisk situation”

08 sep, 2023 
Lasse Berghagen har genomgått en stor hjärtoperation.
Nu berättar hans dotter Malin att han legat nedsövd i snart en vecka på grund av komplikationer.
– Det är en kritisk situation för pappa, säger Malin Berghagen till Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Känslosamma uppträdandet med Lasse Berghagen – bryter ut i tårarBrand logo
Känslosamma uppträdandet med Lasse Berghagen – bryter ut i tårar

Lasse Berghagen, 78, har kämpat med sin hälsa under sommaren och har tvingats ställa in flera offentliga åtaganden.

Nu kan Aftonbladet berätta att Lasse efter en stor hjärtoperation legat nedsövd på Karolinska sjukhuset i snart en vecka, på grund av komplikationer som uppstått.

– Det har gjort att hela den här veckan har varit ganska instabil och jobbig för oss alla. På grund av komplikationer har pappa varit nedsövd sedan i lördags för att kroppen och organen måste få vila. Men klaffen är utbytt och han fick även ytterligare en ny klaff. De fick också bort alla bakterier vilket känns jätteskönt, säger Malin Berghagen.

Lasse Berghagen nedsövd efter hjärtoperation: ”Vad som helst kan hända”

Döttrarna Malin Berghagen och Maria Berghagen berättar om läget just nu.

– Det var en ganska ordentlig operation som var nödvändig att göra. För sju år sedan fick pappa en ny hjärtklaff och under våren har det varit lite stökigt med hans hälsa och han har varit inne på sjukhus några vändor. Då tittade de på hans klaff och funderade på om de borde byta ut den. Men de konstaterade sedan att de ändå inte skulle göra det, säger Maria och fortsätter:

Annons

– När pappa åkte in senaste gången på sjukhus hade han en form av infektionskänsla och det visade sig att det satt bakterier i klaffen. Klaffen hade inte heller så bra kvalitet och därför fick han antibiotika. Det är därför som han har legat inne en tid. Men efter ett tag insåg läkarna att klaffen ändå behövde bytas ut då bakterierna hade brutit ner delar av den. Därför behövde man öppna upp för att också rensa bort allt.

Malin förklarar att läget just nu är kritiskt.

– Det är stabilt, men kritiskt. Herr Berghagen tickar på åt rätt håll, men vi har ingen aning om hur det går när han väl väcks. När man vaknar blir det återigen en belastning på hjärtat. Vi tar allt dag för dag, minut för minut. Även om det går åt rätt håll är vi fullt medvetna om att det fortfarande är en kritisk situation för pappa. Vad som helst kan hända. Det får inte uppstå komplikationer, det ska istället ticka på som det gör nu.

Annons

Lasse Berghagen skulle hyllas i Vilket liv! – skjuts nu fram: ”Hoppas att pappa ska få se”

På söndag skulle Lasse egentligen hyllats i Renée Nybergs program Vilket liv!, men efter händelserna har familjen tillsammans med TV4 valt att skjuta fram programmet. Istället kommer avsnittet med Carola Häggkvist att sändas.

– Vi vill och hoppas att pappa ska få se programmet själv och vara vaken och klar. Det är också känsligt för familjen och alla hans vänner just nu.

Artikeln uppdateras.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT

Annons