TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Lasse Berghagens ödesbesked för karriären – kryptiska svaret om turné

23 okt, 2021 
LASSE BERGHAGEN
Lasse Berghagen har en lång karriär bakom sig och det är även något han nu öppnar sig om i den egna boken Hej livet.
Men hur blir det egentligen för hans karriär framöver? Nu berättar han.
– Ingen större längtan, säger han i Nyhetsmorgon.
Annons
Visste du det här om Malin Berghagen?Brand logo
Visste du det här om Malin Berghagen?

Lasse Berghagen, 76, är en av Sveriges mest folkkära artister och programledare. Under årens lopp har han hunnit med alltifrån showbusiness till att leda Allsång på skansen. Nu har han skrivit en egen bok Hej livet, och i den går han igenom alla möjliga händelser från sitt liv.

Mellan åren 1965 till 1968 var han gift med Barbro ”Lill-Babs” Svensson och det verkar som att den relationen kommer få en hel del uppmärksamhet i boken. När Lasse gästar Nyhetsmorgon för att prata om boken kommer han in på deras äktenskap.

– Det var väl tre år där som var väldigt turbulenta, asså mycket som hände eftersom det var genom henne som jag klev in i showbiz, säger Lasse i morgonshowen.

Lasse Berghagens hälsoproblem

Lasse och Lill-Babs fick dottern Malin Berghagen, 55, tillsammans och nu när inte Lill-Babs längre finns kvar vid livet så är relationen mellan far och dotter extra stark. Malin delar nämligen ofta och gärna med sig av sina tankar kring sin kära pappa.

Annons

Nyligen berättade Malin om när pappa Lasse vann det prestigefyllda musikpriset Cornelis stipendium. Tyvärr drabbades Lasse av en akut blodförgiftning och fick åka direkt till sjukhuset så han hade ingen möjlighet att vara på plats när han tilldelades priset. Som tur var kunde döttrarna Malin och Maria Berghagen Enander, 45, befinna sig på platsen och ta emot priset åt deras pappa.

Det är dock inte det enda bakslaget som Lasse drabbats av den senaste tiden. Förra sommaren kunde Hänt rapportera om att han skadat ryggen under en golfturnering. Det ska ha varit så pass illa att han behövde gå med käpp för att inte ytterligare förvärra problemen.

Lasse Berghagens framtidsbesked för att åka ut på turné

Därför är det kanske nu många som undrar hur det blir för Lasse Berghagen och hur det ser ut för hans karriär framåt. När han gästar Nyhetsmorgon frågar programledaren Jenny Alversjö, 47, hur det egentligen ligger till på den fronten.

Annons

– Nej, jag vet inte om jag ska turnera så mycket mer faktiskt. Jag har ingen större längtan. Men jag längtar alltid efter att få sjunga mina visor, och få arbeta med musik och text. Så det blir väl nånting framöver, men jag vet inte vad, jag vet inte det än, förklarar Lasse och fortsätter:

– Kanske en mer stillsam, mindre lokal och mindre publik. Så man får den här intimiteten, den här närheten va.

NYHETSMORGON
Lasse Berghagen gästar Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon

FOTO: Leif R Jansson / TT, TV4

Annons