Lasse Berghagen skadad – efter incident på golfbanan

Lars Lasse Berghagen

Det har varit ett tufft år så här långt för hela Sveriges Lasse Berghagen.
Livet har ställts om på grund av coronaviruset, och nu kommer uppgifter om att han ska ha skadat sig och tvingas gå med käpp.
Allsång på Skansen 2020
Slå på ljud

Den folkkära artisten och programledare Lasse Berghagen, 75, njuter nu av en välförtjänt pension. Efter en lång karriär minns många honom kanske mest från Allsång på Skansen, som han ledde mellan 1994 och 2003, eller från låtar som Teddybjörnen Fredriksson, En kväll i juni och inte minst Stockholm i mitt hjärta.

Nu lever han ett gott liv tillsammans med hustrun Eva Berghagen, 62, som han gifte sig med 1976. På grund av coronavirusets framfart har de tvingat ta det försiktigt under 2020.

Födelsedagsfirandet ställdes in

Lars Berghagen fyllde till exempel 75 år i år och hade planerat en stor fest. Så blev det dock inte, utan allt ställdes in.

– Vi har lagt ner allt. Vi hade tänkt ställa till med en fest, men corona gör att det spricker, har han sagt till Aftonbladet.

Istället blev det en fin kväll tillsammans med partnern.

– Så det blir jag och Eva som får mysa. Vår kärlek har hållit över 40 år, så det ska bli jättetrevligt. Och jag har fått beställa min favoritmat, det blir inkokt lax och en prinsesstårta, säger han till Aftonbladet.

Så inget riktigt firande, alltså. Men en sak som är relativt säker att göra under coronavåren och -sommaren är att spela golf. Ett intresse som Lasse Berghagen pratat mycket om. Dessvärre gick en runda inte som tänkt, något Svensk damtidning berättar om.

Olyckan på golfbanan

Enligt tidningen ska han nämligen ha ska skadat ryggen på golfbanan. Skadan ska ha skett i samband med en sving. Det ska ha varit så pass illa att han nu behöver gå med käpp för att inte ytterligare förvärra problemen.

Under den här tiden har Lasse Berghagen ändå hållit sig sysselsatt, det berättar han för Aftonbladet.

– Jag har inte skrivit något på ett par år faktiskt, förutom de här barnböckerna om mitt barnbarn Filippa och morfar. Det har blivit fyra stycken, och jag skriver på en femte nu, säger han och tillägger:

– Vanligtvis hade jag jobbat på med shower och sådant, men hela branschen är ju nedlagd nu. Men jag är ändå pensionär och har det bra eftersom jag har pension. Men jag tänker på alla musiker som har det jävligt svårt nu, det är fruktansvärt.

Tillvaron är av både sött och salt, alltså. Förhoppningsvis vänder turen för allas vår Lasse Berghagen.

Foto: Fredrik Sandberg/TT, Vilhelm Stokstad/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN