LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lasse Berghagen och Eva ändrade äktenskapsförordet under sjukdomsåret

29 nov, 2023 
Lasse Berghagen
Lasse och Eva Berghagen delade stora delar av livet tillsammans.
I samband med sjukdomsåret 2021 valde makarna att göra en justering i sitt äktenskapsförord, som visar på den starka kärlek de hade.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Berghagen förs till sista vilan – så kommer vännerna minnas honomBrand logo
Lasse Berghagen förs till sista vilan – så kommer vännerna minnas honom

I mitten av oktober kom den sorgliga nyheten att Lasse Berghagen lämnat oss, 79 år gammal. Lasse hade då varit inlagd på sjukhus i flera veckor.

Det var i början av september som Lasse genomgick en hjärtklaffsoperation som fick komplikationer. Malin och Maria Berghagen meddelade någon vecka senare att deras pappa låg nersövd för att organen skulle få vila. Men hans liv gick inte att rädda.

Lasse Berghagen och Eva Berghagens stora lycka: ”Störst av allt är kärleken”

Lasse efterlämnade inte bara döttrarna, samt barnbarn och fans, utan även sin hustru Eva Berghagen, 71. Makarna hade varit gifta i nästan 50 års tid och kärleken var stor. I en av Lasse Berghagens sista intervjuer berättade han för Hänt om glädjen över att ha fått dela livet med just Eva.

Annons

– Det är bara tacksamhet. Vi har haft tur. Störst av allt är kärleken så det är underbart. Eva har varit min absolut bästa supporter, hon är underbar. Där sköt jag över min förmåga faktiskt, sa Lasse till Hänt våren 2023.

Lasse har under årens gång åkt på en och annan smäll när det gäller hans hälsa. Under 2021 slog artisten i armbågen på en Finlandsbåt som senare ledde till att han insjuknade i hög feber. På armbågen hade Lasse då fått ett sår som kom att leda till en akut blodförgiftning och hade kunnat kosta artisten livet.

Ändringen i äktenskapsförordet under Lasses sjukdomsår

Under samma år som Lasse var inlagd med blodförgiftning valde makarna Berghagen att göra en justering i sitt äktenskapsförord.

I dokumentet, som är från 2013, hade makarna inskriven enskild egendom i sitt äktenskapsförord men 2021 förnyade de dessa och valde då att allting som de båda ägde skulle ingå i giftorättsgods och därmed ägas tillsammans.

”xx och xx överenskommer härmed att tidigare av oss ingångna äktenskapsförord ska uppröra gälla och att hädanefter all vår egendom ska vara giftorättsgods och att således ingen enskild egendom ska förekomma i äktenskapet”, står skrivet i det äktenskap som makarna senast upprättade.

FOTO: TT

Annons