TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Lasse Åbergs, 82, bebislycka avslöjad – nu berättar han

10 jun, 2022 
Felicia Hovryd
Skådespelaren Lasse Åberg har en svart tröja och glasögon

Lasse och Inger Åberg har varit gifta i 57 år. Nu avslöjar Lasse hur han och frun träffades och om den stora familjelyckan.
– Två rara barn, säger Lasse.

Annons
Tommy Körbergs lycka över barnbarnenBrand logo
Tommy Körbergs lycka över barnbarnen

Skådespelaren, konstnären och musikern Lasse Åberg, 82, är bland annat känd som skaparen av de svenska filmklassikern Sällskapsresan-filmerna.

Mer än 40 år har gått sedan den första filmen hade premiär, där vi fick följa Stig-Helmers resa till Kanarieöarna. Och man kan lugnt säga att det blev en succé, filmen sågs av över 2,8 miljoner svenskar på bio.

Under årens lopp har de kommit ytterligare fem filmer som setts av över 9,5 miljoner människor. Men några mer filmer kommer inte har Lasse tidigare avslöjat.

Så träffades Lasse och frun Inger: ”hade en fling”

Lasse och frun Inger Åberg, 77, har varit gifta sedan 1965. Parets relation började som en flört på Konstfack och nu 57 år senare kommer det nya familjeavslöjandet. Det var när Lasse gästade podcasten Nemo möter en vän som han berättar om den stora lyckan.

– Inger träffade jag på Konstfack, hon gick på textillinje och jag skulle bli reklamtecknare, säger Lasse och fortsätter:

Annons

– Vi hade en fling där och så småningom gifte vi oss och så fick vi två rara barn som är gravt medelålders.

Lasse avslöjar bebislyckan med frun Inger

Samma år som bröllopet fick Lasse och Inger sonen Max Åberg, 57, som även han precis som sin pappa är grafisk formgivare. Och två år senare kom dottern Anna Åberg, 55.

Idag har Lasse tre barnbarn Ida, Ville, Ossian. Och podden avslöjade Lasse att han även är gammelmorfar till barnbarnsbarnet Sigge.

– Nu är vi morfars mor och morfars far, säger Lasse i podden och skrattar.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons