LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lasse Åbergs sons okända karriär – Max Åberg gör succé

12 jun, 2020 
Lasse Åbergs sons okända karriär – Max Åbergs succé
Lasse Åberg är en av Sveriges mest folkkära offentliga personer, och vilken karriär han gjort!
Men ibland verkar äpplet inte falla så långt ifrån trädet, nämligen har sonen Max Åberg en gedigen karriär han med.
Annons
Grattis Lasse ÅbergBrand logo
Grattis Lasse Åberg

Att Lasse Åberg, 80, är en svensk legendar inom skapandet av film, musik och grafisk design kommer nog inte som en nyhet för många. Meritlistan är lång och innehåller en hel del olika arbetstitlar. Under livets gång har han hittills hunnit arbeta som bland annat grafisk designer, konstnär, filmregissör, manusförfattare, musiker och såklart skådespelare.

Just med artisteriet och skådespeleriet är det många som känner igen Lasse för rollerna som Trazan Apansson i Electric Bananaband och som regissör och rollen som Stig Helmer i Sällskapsresan-filmerna.

Lasse Åberg bor idag med sin fru Inger Åberg i området Fånäs vid Bålsta, och drygt en kilometer därifrån i en ladugård vid Väppeby gård ligger Åbergs museum.

Inger Åberg, Lasse Åberg på event
FOTO: Cecilia Liljeton/TT

Museet är ett familjeprojekt som Lasse driver tillsammans med familjen.

Lasse Åbergs son Max

Annons

En person som klivit i pappa Lasses fotspår är sonen Max Åberg, 55. Han jobbar som grafisk designer, som även Lasse gjort. Max har ett eget företag där han hjälper företag med allt möjligt inom grafisk design. Det kan vara lite allt möjligt, exempelvis en ny grafisk profil som firmor kan använda sig utav, eller bara en enkel broschyr!

”Jag har jobbat som i reklambranschen i en herrans massa år”, skriver Max på sitt företags hemsida. Han fortsätter:

”Att jag skulle jobba med något som hade med bilder, färg och form att göra var givet från barnsben. Fick jag tag på penna och papper blev det en teckning. Och en till. Och en till. Kanske har det med arv och miljö att göra?”.

Max roll på Åbergs museum

Förutom sitt företag är faktiskt Max även grafisk formgivare på Åbergs museum.

”Vår grafiske formgivare heter Max Åberg och är son till Lasse och, precis som Lasse är han utbildad grafiker”, skriver Åbergs museum.

Inte nog med det! Max Åberg håller även i guidade turer på muséet. Dessa turer delar han även ibland med sig av på museets Instagram-konto.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons