LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Larz Kristerz fina gest efter dödsfallet – ändringen mitt under spelning

28 mar, 2024 
Hedvig Tärnholm
larz kristerz
Dansbandsvärlden i sorg efter Ulf Georgsson.
Larz Kristerz hedrar Ulf Georgsson efter dödsfallet.
– Vi uppmärksammade honom på en spelning härom kvällen, berättar Peter Larsson för Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla WahlgrenBrand logo
Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla Wahlgren

Dansbandsprofilen Ulf Georgsson avled nyligen, 61 år gammal. Hänt har nu pratat med Peter Larsson, sångare och gitarrist i Larz Kristerz som berättar om tiden och sorgen efter dödsfallet.

Larz Kristerz hedrar dansbandsprofilen – ändringen under spelningen

Dansbandet Larz kristerz och Ulf Gerogsson har genom åren arbetat tillsammans. Larz Kristerz har spelat in flera låtar som Ulf har skrivit och han var även god vän med några av bandmedlemmarna. Sångaren i dansbandet, Peter Larsson berättar om sorgen för Hänt.

– Det är tragiskt. Han var fantastiskt härlig och snäll. En trevlig och varm person. Fantastisk låtskrivare, vi har spelat in några låtar som han har skrivit, berättar han.

Bandmedlemmarna har hedrat sin vän och kollega på sin Instagram.

”Vi nåddes av tråkiga nyheter idag. Vår vän och kollega Ulf Georgsson har lämnat oss.Tack för musiken, låtarna och inspirationen!”, skriver bandet.

Annons

Efter bortgången har Ulf nu också fått en speciell hyllning av dansbandet.

– Vi uppmärksammade honom härom kvällen på en spelning genom att spela en av låtarna han har skrivit åt oss, berättar Peter för Hänt.

Ulf Georgssons död lämnar ingen oberörd – dansbandsvärlden i sorg

Det är många som sörjer Ulf Georgsson som har satte stort avtryck på dansbandsvärlden. Han spelade trummor i Flamingokvintetten och har även medverkat i Melodifestivalen som låtskrivare. Ulf skrev också låtar till många dansbandsjättar som Lasse Stefanz, Vikingarna och Barbados. Men det är inte bara musikerna som sörjer Ulf.

– Vår chaufför jobbade som chaufför åt Bhonus på den tiden de höll på, så han jobbade med honom i tio år och tyckte beskedet var väldigt jobbigt och tråkigt, berättar Peter Larsson, sångare i Larz Kristerz.

Lasseman om första mötet med kärleken Therese – berättar om misslyckade dejtenBrand logo
Lasseman om första mötet med kärleken Therese – berättar om misslyckade dejten

FOTO: TT/ Instagram

Annons