LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Larz Kristerz-profilen död – kollegornas ofattbara sorg: ”Så tungt”

27 mar, 2024 
Linn Seipel
Dansbands-Sverige sörjer nu det tragiska dödsfall som inträffat alldeles för tidigt.
”Vi nåddes av tråkiga nyheter idag”, skriver kollegorna i Larz Kristerz.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla WahlgrenBrand logo
Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla Wahlgren

Dansbandsprofilen Ulf Georgsson har gått ur tiden, 61 år gammal. Det är på Facebook som familjen bekräftar att Ulf efter en kort tids sjukdom avlidit.

Många är de som sörjer den talangfulle musikern och låtskrivaren som i sin karriär utmärkt sig på flera sätt. Sedan 2013 har han varit trummis i Flamingokvintetten, och i över 30 år har han spelat i det populära bandet Bhonus. Han har även skrivit låtar till flera dansbandsjättar, som bland andra Larz-Kristerz, Lasse Stefanz, Vikingarna och Barbabos.

– Med stor sorg, chock och saknad måste jag meddela att min bästa vän, kollega i Bhonus och mitt stöd i mångt om mycket lämnade oss igår. Det känns ofattbart. Det gick så fort, skriver Bhonus-kollegan Hans Östh, rapporterar sajten Dansbandsnytt.

Annons

Dansbandsjättarna skakade efter plötsliga dödsfallet: ”Svårt att ta in”

Samma sida har även pratat med Lasse Stefanz frontfigur Olle Jönsson, som menar att han är skakad av nyheten.

– Det är så tungt när de här hjältarna försvinner. Jag tog väldigt illa vid mig när jag såg att han hade gått bort, säger han i en intervju.

Dansbandslegendaren Dennis Janebrink som varit med i Flamingokvintetten sedan start, kommer också sakna sin bandmedlem. På sin Instagram lägger han upp en bild på sig själv bredvid Ulf och skriver:

”Detta är ofattbart!! En av de finaste och ödmjukaste jag någonsin träffat är borta😔 Svårt att ta in! Jag kommer sakna dig Ulf💔🥁🦩”

Larz-Kristerz i sorg – förlorat nära kollegan och vännen

Även dansbandsgruppen Larz-Kristerz har arbetat nära Ulf genom åren. Exempelvis skrev han tillsammans med Thomas G:son och Henrik Sethson deras låt Man får leva som man lär. Nu uttrycker bandet sin saknad över kollegan som också kom att bli en god vän.

”Vi nåddes av tråkiga nyheter idag. Vår vän och kollega Ulf Georgsson har lämnat oss.Tack för musiken, låtarna och inspirationen! ♥️🎶”, skriver de på sin gemensamma Instagram-sida.

FOTO: Elvira Pihl/Tommy Holl/TT

Annons