LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför känner du igen Amanda Lindhs pappa – är dotter till kända artisten

21 aug, 2023 
Amanda Lindh
Amanda Lindh är känd från bland annat Bonusfamiljen och Lyckoviken.
Men visste du att även hennes pappa är ett välkänt ansikte?
Han är nämligen artist från ett band de flesta känner till.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Amanda Lindh om relationen till Valter SkarsgårdBrand logo
Amanda Lindh om relationen till Valter Skarsgård

Amanda Lindh, 23, har blivit ett välkänt ansikte under de senaste åren. Vi har sett henne som tonårsdottern Bianca i Bonusfamiljen och även i flertal andra titlar som bland annat Zebrarummet, Lyckoviken och Feed.

Han är Amanda Lindhs kända pappa – tidigare sångaren i Barbados

Men vad många kanske inte vet är att Amanda kommer från en kändisfamilj. Hennes pappa är nämligen Chris Lindh, 51, känd från Barbados. Det var mellan 2005-2007 som Chris var sångare i det svenska dansbandet. Han har även medverkat i Så ska det låta flertal gånger och arbetar än idag med musiken.

Annons

På sociala medier delar Chris då och då med sig av uppdateringar gällande dottern och hennes framgångar. Bland annat har han lagt upp inlägg när Bonusfamiljen vann en Kristall samt när olika säsonger haft premiär.

Att göra tv är inget som varit nytt för Amanda sedan hon började skådespela, redan innan dess syntes hon ibland i rutan. Amanda har nämligen sina rötter i dansen och har varit dansare i både Junior Eurovision och Melodifestivalen. Dansgenerna har hon kanske ärvt av sin musikaliska pappa eller mamma Lotta Furebäck som var både bidragsproducent och koreograf för 2018 års Melodifestival.

Chris Lindh och Lotta Furebäck. Foto: TT
Chris Lindh och Lotta Furebäck. Foto: TT

Amanda Lindh om familjens stöd: ”De pushar mig verkligen ”

Amanda har tidigare berättat om att hennes föräldrar är stöttande i hennes karriär, även om de också kan vara tufft att vara iväg från familjen på långa inspelningar.

Annons

– Ja, det är jobbigt. Men man åker fram och tillbaka under veckorna man har inspelning och de tycker de är jätteroligt. De pushar mig verkligen till att göra det jag gör.

FOTO: TT

Annons