LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Larz-Kristerz bekräftar lyckan – nu avslöjas glädjen: ”Äntligen”

03 jun, 2023 
Simon Lundh
Peter Larsson
Dansbandet Larz-Kristerz har spelat sedan 2001.
Nu bekräftar Peter Larsson det nya lyckobeskedet.
”Det är kul att det blir av”, skriver han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Antingen eller med ArvingarnaBrand logo
Antingen eller med Arvingarna

Dansbandet Larz-Kristerz bildades 2001, men slog igenom riktigt ordentligt för den bredda svenska publiken när dem knep första platsen för bandet Scotts Dansbandskampen på SVT 2008. Efter genombrottet i tävlingen har karriären bandet tagit hem fem guldklavar och en grammis.

Året efter vinsten Dansbandskampen blev även bandet historiska då det som första dansband någonsin toppade både singel- och albumlistan i Sverige. Detta tack vare låten Carina som kommit och blivit deras största hit än så länge.

Peter Larsson och Larz-Kristerz bekräftar lyckan

Peter Larsson, 45, har sedan starten med bandet varit ens del av gemenskapen och har tillsammans med övriga bandet även spelat in låtar som Hem till dig, Monte Carlo och Det måste gå att dansa till. Nu kommer bandet med ett nytt lyckobesked med den sistnämnda låten.

Bandet släpper nämligen en ny version av Det måste gå att dansa till. Något som bandet bekräftar i ett pressmeddelande.

Annons

“Vi har länge pratat om att vi borde göra en remix på någon av våra låtar. Nu är det äntligen dags och vi ser fram emot att höra ‘Det måste gå att dansa till’ dunka så att rosten driver i Epa-traktorerna i sommar. Det blir sommarens partylåt!”.

Frontmannen Peter Larssons önskan efter lyckliga beskedet

För Hänt berättar om att han har sett fram emot att låten ska släppas.

”Det känns kul. Vi har pratat om det länge så det är det är kul att det blir av. Det kommer att dunka gött i eporna och andra sammanhang”, skriver Peter i ett meddelande till Hänt.

På senare tid har genren den så kallade EPA dunken tagit över på de svenska topplistorna. Där artister som Melodifestivalen-deltagarna Elov & Benny och Fröken Snusk slagit igenom.

Om Larz-Kristerz kommer nå samma framgångar i genren och att låten blir en hit på listorna i sommar är något som Peter skulle önska:

”Det hoppas vi”, skriver han till Hänt.

FOTO: Tommy Holl/TT/Peter Bergström/SVT

Annons