LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Det ska Robinson-vinnaren Lars-Olov ”LO” Johansson göra för pengarna

19 dec, 2022 
ROBINSON 2022
LO vann Robinson efter en rafflande final mot Martin och Kristoffer.
Nu berättar han vad han ska göra för vinstpengarna.
– Du får ju inte ens en ny bil för de pengarna, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pelle om sista tiden i Robinson: ”Vi satt i grottan”Brand logo
Pelle om sista tiden i Robinson: ”Vi satt i grottan”

Robinson 2022 är avgjort och det blev Lars-Olov ”LO” Johansson, 44, som kammade hem hela kalaset.

Att vinna Robinson och vinstsumman på 500 000 kronor är något som de flesta deltagare drömmer om.

Finalen blev otroligt spännande och det var ruskigt nära att Martin Larsson, 25, vann. Hans virke fattade nämligen eld före LO:s, men av oförklarliga skäl så var det LO som var först uppe i tornet och fick tända sin vinnar-fackla.

Den ständiga frågan till alla som vinner Robinson handlar om vad de ska göra för pengarna. De flesta är oftast överlyckliga och förra säsongens vinnare Filip Johansson, 31, bestämde sig för att köpa en tomt där han driver sommar-läger för barn.

Det ska LO göra för vinstpengarna

Nu berättar LO vad han ska lägga sina vinstpengar på.

– Jag tror att pengarna dels ska gå till en resa med familjen, sen kanske köpa nytt tak till huset. Sen är väl pengarna slut efter det. Ska du spara ihop 250 000 kronor är det sinnessjukt mycket – men ska du spendera det är det inte lika mycket. Du får ju inte ens en ny bil för de pengarna, ta mig jäveln, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

Annons

– Hade det varit en halv miljon i handen hade jag kanske köpt någon bil som jag drömt om. Men det är 50 procent skatt på det där. Och det finns många hål att stoppa pengarna i faktiskt.

Robinson-Helen om LO:s vinst

Finalen gick ut på flera olika moment. Först skulle gänget simma, sedan bygga pussel och skjuta en låda framför sig och sedan få eld i sin eldkorg. Med andra ord var det tre olika delmoment. I tittarnas ögon är detta dock inget som märktes särskilt tydligt, men Hänt kunde tidigare avslöja den bluffen.

Dessutom präglades finalen av ett kaos. Inför tävlingen hade man inte koll på tidvattnet och tävlingen tvingades skjutas upp flera timmar.

När Hänt når Helen Lindborg, 32, berättar hon mer om finalen men också hur hon ser på att LO tog hem segern.

– Nej men alltså jag hejade nog på den bästa. Jag har alltid sagt "om inte jag vinner så borde det bli Kristoffer". Men jag sa ju det också på örådet att jag ville ju se att LO visade en ny sida, en lite stormigare norrlänning eller vad man säger. Så jag är nöjd, säger Helen till Hänt om LO:s vinst.

FOTO:TV4

Annons