RobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinson
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bluffen i Robinson-finalen avslöjad – kaoset som tittarna inte fick se

18 dec, 2022 
L-O VINNER ROBINSON 2022, AVSLÖJAR BLUFF OCH KAOS
Finalen i Robinson 2022 är avgjord!
Finaltävlingen var en riktigt rafflande sådan och nu kan Hänt avslöja ett och annat som tittarna aldrig fick se.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hänts julkalender 18 – Lerins bästa adventstipsBrand logo
Hänts julkalender 18 – Lerins bästa adventstips

Robinson 2022 är avgjort och det blev ingen mindre än norrlänningen Lars-Olov "LO" Johansson, 44, som fick lyfta den prestigefulla Robinson-stayetten!

Precis som tidigare år bestod Robinson-finalen av en hinderbana där alla möjliga styrkor sätts på prov. Årets final började med att frigöra säckar med pusselbitar och simma i land med dem. Sedan skulle man lägga pusslet och skriva in rätt kod.

Sedan skulle man skjuta en stor låda framför sig för att till slut få loss ett tändstål. Tändstålet skulle senare användas för att få upp eld och sedan skulle man tända eld på en eldboll och kasta mot en eld-skål som skulle ta eld. När den tänt eld går ett snöre av som gör att man kan tända sin fackla för att sedan springa upp till Robinson-statyetten och tända den största elden.

Annons

Därför syntes inte de utslagna deltagarna

Något som alltid hör till finalen är att de senast utslagna deltagarna sitter och hejar från en läktare. Det var länge oklart om deltagarna ens såg tävlingen, för det första man fick se av dem var när L-O vann.

Nu förklarar Sandra Cucarano, 25, vad det egentligen beror på.

”Vi stod bredvid alla banor”, förklarar hon i ett meddelande till Hänt.

Att de utslagna deltagarna stod och såg allt är alltså inget som tittarna fick se. Men det är inte den enda bluffen under finalen.

Bluffen i finalen – pausades flera gånger

Faktum är att hinderbanan var egentligen inte en hinderbana, utan den var uppdelad i tre olika sektioner.

– Nej jag vet faktiskt inte, vi följde med banan liksom. Vi stod ju bredvid, på kanten. Så det kan ju ha varit det att vi stod olämpligt om vi stod under något parasoll eller något, förklarar Helen Lindborg, 32, för Hänt.

Helen förklarar att banan var uppdelad i tre olika grenar.

Annons

– Nej men det var ju olika heat, för att banan skulle hålla liksom. Men de var väldigt noggranna med hur många sekunder som var emellan. Så att rätt person startade rätt tid beroende på när man kom till nästa station så att säga, säger Helen och fortsätter:

– Så det var inget som hade hänt utan det var bara så strukturen var på tävlingen liksom.

Med andra ord fick finalisterna chans att pusta ut flera gånger under tävlingens gång. Detta för att kamera-teamet helt enkelt skulle få med allt.

– Så när man kom fram så stoppade de den och så klockade de varje person. Så det var inget som hade hänt i tävlingen, det var bara så det var tänkt, förklarar Helen och fortsätter:

– Banan var ju så lång och jag antar att det är begränsat antal med kameror även om det är en stor produktion. Att de liksom ville få med allting ordentligt efter varje sektion. Den var ju uppdelad i tre tror jag.

ROBINSON 2022
Eftersom Martin låg efter i finaltävlingen behövde han stå vid sidan av och vänta så länge som L-O:s och Kristoffers försprång pågick.

Kaoset i finalen som tittarna inte fick se

Med andra ord fick tittarna se långt ifrån allt som hände under finalen och det slutar inte här! Redan innan man kunde börja finalen utbröt ett kaos.

Annons

– Det var väldigt många som blev sura och arga under finalen minns jag. De hade två anställda som hade ett enda jobb; att hålla koll på tidvattnet. Men de hade räknat fel med det där tidvattnet, så vi var tvungna att skjuta på finalen flera timmar, berättar Andreas "Värmland" Haraldsson, 29, för Hänt.

– Det var inte många glada miner där då, fortsätter han.

Finalen blev alltså framskjuten flera timmar på grund av tidvattnet.

– Vi var tvungna att sitta där i många, många timmar. Planen var att vi egentligen bara skulle sitta någon timme innan och gömma oss lite. Men det blev fan många timmar, de var tvungna att köra ut mat till oss, säger Andreas och konstaterar:

– Alltså, det var två heltidsanställda som bara skulle ha koll på tidvattnet och det lyckades de inte med!

Trots bortklippta scener och kaos innan finalen så har årets säsong bjudit på härlig underhållning till oss tittare. Stort grattis till vinsten säger vi på Hänt till L-O!

FOTO: TV4

Annons