LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

KRÖNIKA: Därför är LO den mest värdiga vinnaren av Robinson 2022

18 dec, 2022 
ROBINSON VINNARE 2022
LO vann Robinson 2022!
Hänts Angelica Hedlund tycker att det inte kunde ha slutat på ett bättre sätt.
”Du gav dem absolut ingen läggmatch. Istället visade du gång på gång att du är bäst helt enkelt.”
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Valentinos avslöjande om Anis hjälp in i RobinsonBrand logo
Valentinos avslöjande om Anis hjälp in i Robinson

Snipp, snapp, snut så var Robinson-sagan slut – för den här gången.

Efter corona-kaoset i våras måste jag ändå säga att det känns skönt att allt gick enligt plan den här gången, även om finalen var en aning färglös. Jag hade nämligen gärna sett Helen Lindborg som en av finalisterna. Hon med sina nio liv hade tagit spänningen till en helt annan nivå.

Men slutet gott, allting gott. Att det blev just Lars-Olov "LO" Johansson som fick lyfta Robinson-statyetten känns fint. Hans resa i tävlingen har ju minst sagt varit en krokig berg-och dalbana.

Bara det faktum att LO höll på att ryka redan i lag Syd, när laget hade Valentino Demina i spetsen, säger en hel del. Men det problemet löste ju sig snabbt och enkelt eftersom Valentino spelade ut sig själv.

Annons

Sedan kom nästa motgång: Gränslandet, där Britten Nordström befann sig. Stämningen blev kylig och LO fick det kämpigt återigen. Men han gav sig inte och krigade sig tillbaka in i Robinson.

LO VINNER GRÄNSLANDET

För mig har LO "vad som krävs för att bli miljonär", som Rickard Sjöberg skulle ha sagt i Postkodmiljonären. Nej, men helt ärligt. LO har spelat ett schysst spel, han har presterat bra i tävlingar, alltid varit rak och ärlig och aldrig mobbat någon. Dessutom har han aldrig klagat på matbristen eller vädret. Det måste ju ändå vara det som Robinson handlar om?

Att få se just LO lyfta Robinson-statyetten ikväll gick rakt in i hjärtat.

Att få se just LO lyfta Robinson-statyetten gick rakt in i hjärtat. Glädjen i hans ögon säger allt om hur mycket han ville vinna det här. LO, där satte du Isabella Resmark på plats!

Annons

– Jag vet att du vill att Kristoffer ska vinna Robinson, så vågar jag verkligen skicka dig till finalen? Jag är rädd att du ska utöva någon slags läggmatch och spela död, när jag vill se krig!, sa hon nämligen i programmet.

Trots att oddsen talade för Kristoffer Nystedt och Martin Larsson så visade LO var skåpet ska stå. Han gav dem absolut ingen läggmatch. Istället visade han gång på gång att han är bäst helt enkelt.

Så var det egentligen särskilt oväntat att det blev LO som vann Robinson 2022 med tanke på allt han utstått? Nej, egentligen inte när jag tänker efter. Dessutom är det pricken över i:et att han har det där typiska norrländska lugnet som går rakt igenom tv-rutan. Tack för allt LO, det här förtjänade du verkligen!

FOTO: TV4

Annons