Lars Lerin tilldelas Sokratespriset 2021 – glädjen efter turbulenta tiden

Lars Lerin och ”Junior”

Lars Lerin ville skilja sig från maken Manoel ”Junior” Marques Lerin – men sedan ångrade han sig.
Nu hyllas Lerin med ett nytt pris – efter skilsmässodramat.

Konstnären Lars Lerin och maken Manoel ”Junior” Marques Lerin har en speciell historia bakom sig. De har varit lyckligt gifta sedan 2009 och har barn ihop, men plötsligt hände det som ingen trodde skulle hända. Nämligen att Lars Lerin ansökte om skilsmässa från ”Junior” för att sedan ångra sig tvärt.

Skilsmässoansökan registrerades hos Värmlands tingsrätt i februari tidigare i år. Men veckan efter ansökan hade tagits emot så skrev Lerin ett brev till tingsrätten att han ångrade sig och önskade att ta tillbaka skilsmässoansökan.

”Hej bästa domstol, Ursäkta- jag önskar återkalla ansökan om skilsmässa. Det var ett misstag ... ljus hälsning Lars Lerin”.

LÄS MER: DRAMATIK Pegs kärleksfulla ord till Tayler inför alla

Lars Lerin om stormiga förhållandet med maken Junior

Paret har tidigare gästat det omtyckta programmet Tillsammans med Strömstedts 2018. Där beskrev Lars att förhållandet inte alltid gått som på räls. Han medgav att de tenderar att bråka en del.

– Då blir jag lite manisk. Jag kan sitta och lyssna på en ljudbok och surar och målar, sa han i programmet då.

För maken ”Junior” är det tvärtom, han blir arg direkt för att sedan snabbt bli glad.

– Jag bara exploderar på en gång. Jag är som ett lejon eller någonting. Men jag blir snabbt glad igen, berättade han.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

De avslöjade även i programmet att de var påväg att skilja sig tidigare.

– Jag är 100 procent säker på att vi inte kommer skiljas. Vi kommer vara tillsammans hela livet och när vi dör också, sa ”Junior” i programmet.

Efter skilsmässodramat – Lars Lerins hyllas med nytt pris

Lars Lerin är som många känner till en framgångsrik konstnär och har dessutom haft egna program. Vi såg honom dessutom som julvärd 2020 i SVT, vilket uppskattades från publiken då Lars hyllades av många på bland annat sociala medier.

Han har genom åren blivit tilldelad flera prestigefulla priser, och nu har han fått ett till! Sandgrund Lars Lerin även kallat Lars Lerin-museumet skriver om priset.

Lars tilldelades nämligen Sokratespriset 2021. På Instagram skrev Sandgrund bland annat:

”Grattis till Lars Lerin som tilldelas Sokratespriset 2021. Med pensel och penna skildrar Lars Lerin det stora som sker i människors vardagsliv. Nära, så att andetag kan förnimmas, låter han betraktaren möta män, kvinnor och barn – i arbete, i hem, på färd eller på flykt. Stora akvarellmålningar och blygsamma teckningar för oss till bondgårdar, bruksorter, fiskarbyar, storstäder och flyktingläger. Det är Lerins hemlandskap Värmland, både förr och nu.”

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgrens första bilder med nya killen – nu visar hon

LÄS OCKSÅ: Därför försvinner Boris Lennerhov helt från Ullared efter tolv säsonger

FOTO: Eero Hannukainen/TT / Fredrik Sandberg/TT