TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lars Lerin om missbruken – gör egen tv-serie med maken Junior Marques

15 aug, 2021 
AvMikael Einarsson
LARS LERIN, JUNIOR MARQUES

Lars Lerin och maken Junior har båda erfarenhet av alkohol- och tablettmissbruk.
Nu är paret mitt uppe i att göra en tv-serie om hur man blir frisk från missbruket.
– Många kommer nog känna igen sig, säger Lars Lerin.

Annons
Lars Lerin drar tillbaka skilsmässoansökan: "Det var ett misstag"Brand logo
Lars Lerin drar tillbaka skilsmässoansökan: "Det var ett misstag"

Efter att ha nått stora tv-framångar med programmen Vänligen Lars Lerin och Lerins lärlingar har konstnären, Lars Lerin, blivit en av Sveriges mest folkkära tv-personligheter.

Sedan 2009 är värmlänningen gift med maken Manoel ”Junior” Marques Lerin. Tidigare i år kunde dock äktenskapet tagit slut. Till mångas förvåning ansökte Lars i februari om skilsmässa från maken.

Lars Lerin ansökte om skilsmässa – drog sedan tillbaka det

Skilsmässan registrerades, men efter en vecka skrev Lars ett brev till tingsrätten och berättade att han ångrat sig och önskade att få ta tillbaka sin skilsmässoansökan. Han förklarade då att paret hade råkat skicka in ansökan av misstag.

När paret var med i TV4-programmet Tillsammans med Strömstedts 2018 berättade de att deras förhållande inte alltid gått som på räls.

– Då blir jag lite manisk. Jag kan sitta och lyssna på en ljudbok och sura och måla, sade Lars i programmet.

Annons

Trots motgångarna i relationen verkar paret idag må bra i hop, och just nu är de mitt uppe med att spela in tv-serien Vägen ut med Lars Lerin. En serie om att bli frisk från missbruk.

Lars Lerin spelar in tv-serie med maken om missbruk

Det fanns en tid då Lars Lerins och maken Juniors liv bestod utav alkohol- och tablettmissbruk. Idag är båda friska. I en intervju med lokaltidningen Värmlands Folkblad berättar Lars att det dock fanns en viss anspänning att ta sig an temat i en tv-produktion.

– Jag visste inte hur jag skulle hantera det, hur det skulle bli. Men det har gått väldigt bra och jag har fått höra sådana otroliga livshistorier. Sen tror jag nog att det är många som kommer känna igen sig, fast man kanske inte vill erkänna att det som varit givande, roligt och avslappnande har blivit något destruktivt till slut, säger han.

Annons

I sex avsnitt kommer tittarna få följa en grupp deltagare, däribland Lars själv, maken Junior samt vänner och bekanta, på en resa genom såväl Sverige som deras egna livshistorier.

– Det här är en grupp av människor som kanske blir lite missuppfattade för att man tror att de, eller vi, har dålig karaktär. Man kanske inte förstår att missbruket är en sjukdom som man kan drabbas av. Att man kan fastna i något. Det är ingen som väljer att bli alkoholist. Och det kan vara bra att få en liten ögonöppnare på det, säger Lars Lerin.

Tv-serien kommer sedan att visas på SVT, i nuläget finns inget startdatum.

FOTO: Stina Stjernkvist/TTUlrika Malm/SVT/TT

Annons