Lancelot om sorgen efter sin döde bror Isak: "Jättejobbigt"

För tre år sedan gick hans bror Isak bort i en olycka. Nu berättar Magdalena Graafs och Magnus Hedmans son Lancelot om sorgen.

Det var i augusti 2014 som polisen knackade på hos  Magdalena Graaf, 41, och hon tvingades ta emot det fruktansvärda beskedet. Hennes äldsta son Isak, då 19 år gammal, hade dött i en olycka. Programledaren har under de tre åren som passerat sedan dess flera gånger  bloggat öppet om sin sorg.

Nu berättar också Magdalenas andra son Lancelot Hedman, 16, som hon har tillsammans med Magnus Hedman, 44, om sin sorg efter broderns bortgång.  I TV4:s ”Nyhetsmorgon” säger Lancelot att saknaden fortfarande gör ont och att han i dag bearbetar sin sorg genom sporten thaiboxning.

– Det var en jättejobbig period, vi hade en väldigt bra relation jag och min storebror. Jag började med thaiboxning för två år sen och jag kände att jag fick ta ut mina känslor i sporten. Men det är fortfarande jättejobbigt, säger han i TV4.

LÄS OCKSÅ: Magdalena Graaf har opererat bort brösten: ”Överlycklig”

Lancelot berättar också om den tuffa tiden när hans föräldrar separerade och pappa Magnus Hedman levde ett destruktivt liv med drogmissbruk och ständigt var på löpsedlarna.

– Vår relation påverkades inte så mycket, men jag såg ju löpsedlarna på väg till skolan och det påverkade så klart mig. När jag gick i ettan kunde barn i sexan komma fram och ta upp det, säger han i ”Nyhetsmorgon”.

LÄS OCKSÅ: Magdalena Graaf om sorgen efter sonen Isaks död

I dag har Lancelot lämnat Sverige. Kändissonen hoppade av gymnasiet för att flytta till Thailand och gör i dag succé inom thaiboxningen. I TV4 säger pappa Magnus Hedman att han är glad över att sonen har hittat sin egen grej.

–Jag och Magdalena diskuterade tillsammans, det är det här han vill göra och upptäcka sig själv. Han åkte ner till Thailand och gjorde det helt själv. Han åkte ner på sina egna villkor, säger Magnus Hedman.

Foto: IBL