Laila Bagges svar till lyssnarna – efter kritiserade uttalandet

Laila Bagge får kritik från en lyssnare på Instagram efter uttalande om födelsemärken.
Laila Bagge och Roger Nordin pratade nyligen om läkarbesök i Rix MorronZoo vilket ledde till att Laila fick kritik för ett av uttalandena hon då gjorde. Nu svarar radioprofilen på kritiken.
Annons

Laila Bagge, 46, har ständigt flera projekt på gång samtidigt och jobbar dessutom sedan över fyra år tillbaka som programledare på radio. Tillsammans med kollegan Roger Nordin, 42, håller Laila lyssnarna sällskap varje vardagsmorgon på Rix MorronZoo.

Annons

I ett nytt inlägg på Instagram har Rix Fm publicerat en bild på Laila med kaffepaket i händerna.

”Vi får ofta frågan hur vi klarar att gå upp så tidigt på mornarna – Laila står och håller i svaret. Kaffebryggaren är vår bästa vänkram från oss!”, skriver radiokanalen.

Annons

Samma morgon som bilden med kaffet dyker upp på Instagram pratar Laila och Roger om läkarbesök då det är Ring din doktor-dagen.

– Ring din doktor idag säger vi, men bara om det är något som du behöver hjälp med. Och hur vet man det undrar man!, säger Roger som tidigare erkänt att han själv är hypokondriker.

Roger fortsätter:

– De där födelsemärkena, de kan man ju kolla upp innan sommaren.

Laila tycker å andra sidan att det går att kolla upp födelsemärken på egen hand först.

Annons

– Ja, fast innan man går dit kan man ju titta själv om det är ett normalt födelsemärke eller om det är något som ser lite… det är ju bara att googla, säger Laila Bagge i Rix FM.

”Inte okej att uppmuntra”

Det är det Lailas uttalande om födelsemärken som kritiseras av en lyssnare via den nya bilden på Rix FMs Instagram.

”Jag lyssnar på er varje dag, men snälla Laila, kom inte och säg att man ska googla på sina födelsemärken! Inte okej att uppmuntra personer om att skippa sjukvården eller professionell hjälp när man kan missa allvarliga sjukdomar!”, skriver lyssnaren.

Laila Bagge är inte sen med att svara på kritiken och hon väljer att göra det från sitt eget Instagramkonto.

”Jag menar att man kan googla på hur ett vanligt födelsemärke ska se ut och hur något ser ut som inte är normalt. På så sätt vet man om det är något som inte är normalt. Finns väldigt tydliga exempel. Anledningen att du själv lagt märke till ditt födelsemärke är ju förmodligen för att det ser annorlunda ut.”, skriver Laila.

Annons

Hon tar upp sonen Liam Pitts, 15, som exempel.

”Men sedan finns det sådana människor som min son till exempel som jämt tror han har cancer och vill kolla alla födelsemärken. Då har det hjälpt att googla och visa honom att det är fullt normala födelsemärken han har. Så min uppmuntran att googla var till Roger som är hypokondrisk och tror som min son att allt är cancer.”, skriver Laila.

FOTO: Mickan Palmqvist/TT, Eero Hannukainen/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…