Laila Bagge och Niclas Wahlgren – en kärleksaga som slutade i bittert bråk

Laila Bagge och Niclas Wahlgren – en kärleksaga som slutade i bittert bråk

Laila Bagge och Niclas Wahlgren träffade varandra 2009 och media gick i spinn. Fem år senare kraschade äktenskapet och nu kan vi göra bokslut.

Egentligen kan man säga att allt var artisten Mojje Johanssons förtjänst. När han fick lämna “walk over” i “Let’s dance” 2009 på grund av hjärtproblem, lämnade han fältet fritt för en kille med ett hjärta som ömmade efter kärlek. Niclas Wahlgren, 49. De båda var och är vänner och Mojje önskade sin reserv lycka till i danstävlingen.

Mojje Johansson skulle ha dansat men drabbades av en hjärtinfrakt. Foto: IBL

Mojje Johansson skulle ha dansat men drabbades av en hjärtinfrakt. Foto: IBL

Det dröjde bara några veckor innan ryktena började spira. “Niclas och Laila har en romans”, viskade folk i produktionen.

Det var på de beryktade efterfesterna efter fredagssändningarna som Laila Bagge, 42, och Niclas under påverkan av flödande bubbel alltid hamnade bredvid varandra. Bland annat på danskrogen le Bon Palais där tv-snickaren och “Let’s dance”-deltagaren Matte Carlsson var chef.

Let's Dance-uppställningen 2009. Laila Bagge och Niclas Wahlgren var två av de tävlande. Foto: IBL

Let’s Dance-uppställningen 2009. Laila Bagge och Niclas Wahlgren var två av de tävlande. Foto: IBL

Ryktena växte sig allt starkare och på Alla Hjärtans Dag 2009, den 14 februari, blev Laila och Niclas påkomna när de åt romantisk middag på en sjönära krog i förorten Hägernäs.

– Jag skulle inte dementera det, sa Niclas till Aftonbladet när han fick en direkt fråga om de var ett par.

Därmed var bollen i rullning och den mest omskrivna och i viss mån skandalomsusade kärlekshistorien de senaste tio åren kunde officiellt ta sin början. Mindre än fyra månader senare friade Niclas till Laila och hon svarade himlastormande lyckligt ja! Och i mars 2010 vallfärdade kändisvännerna till pittoreska S:t Jakobs kyrka i Stockholm belägen vid Kungsträdgården.

Bröllopet mellan Laila Bagge och Niclas Wahlgren ägde rum. Foto: IBL

Bröllopet mellan Laila Bagge och Niclas Wahlgren ägde rum i mars 2010. Foto: IBL

Där och då kunde allt ha varit en veritabelt rosaskimrande kärlekssaga, men paret valde att “sälja” sitt bröllop till tidningen Expressen för ett enligt uppgift sexsiffrigt belopp och därmed började en katt-och-råtta-lek som måste ha lagt en rejäl sordin på feststämningen den dagen. De nygifta fick nämligen smugglas ut ur kyrkan för att ingen annan media skulle få några bilder och de täcktes av stora vakter som effektivt motade bort alla utom de som hade betalat för kalaset…

– Jag vill minnas att jag första gången pratade med Lailas agent Lili Assefa om att få ensamrätten. Hon tog det med Laila och Niclas och sen kom vi överens, förklarar Hänts chefredaktör Bo Liljeberg som då var nöjeschef på Expressen.

Bo vill inte kommentera vilka summor det rörde sig om, men att känslorna var äkta hyser han inga tvivel om.

– För mig är det ingen tvekan om att de tokföll för varandra och att kärleken var äkta. I efterhand kan man känna att det kanske var lite för mycket tonårsförälskelse, och som de flesta av oss vet så tar de slut, oftast förr än senare.

Laila Bagge och Niclas Wahlgren fick utstå mycket kritik efter bröllopet som till stor del var sponsrat. Foto: IBL

Laila Bagge och Niclas Wahlgren fick utstå mycket kritik efter bröllopet som till stor del var sponsrat. Foto: IBL

När det sedan i efterhand uppdagades att allt som gick var sponsrat och betalt förvandlades den från början säkert uppriktigt menade kärleksfesten till ren parodi. Droppen var när gästerna anlände till bröllopsmiddagen och bordsplaceringslistan var sponsrad av Elgiganten! Den överdådiga bröllopsringen som var värd 200 000 kronor var även den sponsrad. Den var gjord av juveleraren Leif Klatzkow som senare mördades vid ett brutalt rån.

Läs mer: Laila Bagge & Niclas Wahlgren – en lönsam kärleksaffär

Det här hade kunnat vara en reparabel parentes i parets kärlekshistoria om inte girigheten och ett fallerat omdöme hade gjort att de bara två månader efter bröllopet gick ut med att de skulle spela in ett tv-program i Lailas hemmakanal TV4. Det skulle gå ut på att de följde “Idol”-domarens kommande lyxhusbygge på Lidingö och med all sannolikhet skulle det innebära en kraftigt reducerad kostnad eller rent av ett gratis hus för kändisparet. Den massiva kritiken gjorde senare att planerna skrinlades av TV4 och Laila och Niclas fick istället komma på andra sätt att dra in extrapengar.

Laila Bagge

Laila Bagge och Niclas Wahlgren försökte även få lyxvillan på Lidingö sponsrad. Foto: IBL

I oktober fick de sonen Kit som de nu har gemensam vårdad om.

Hösten/vintern 2014 briserade bomben i vår systertidning Hänt Extra.

“Laila & Niclas Wahlgren SEPARERAR!”.

Något som dementerades å det kraftigaste av Laila på hennes blogg där hon retoriskt skrev:

– Stämmer det att Laila och Niclas ska skilja sig?

Svar: Nej!!

Laila tycker alltsammans är väldigt jobbigt. Foto: IBL

Laila Bagge förnekade först att hon och Niclas Wahlgren var på väg att skilja sig. Foto: IBL

Hur den egentliga sanningen låg till vet vi numera svaret på.

Från början var tystnaden massiv men så ett par månader senare talade Niclas ut i Aftonbladet.

– Jag kan inte sitta och säga att det är kul eller bra. Lyckliga skilsmässor, vad är det? Jag tror inte det finns några sådana, det här är absolut inte en sådan.

Niclas Wahlgren har haft det tufft. Foto: IBL

Niclas Wahlgren har haft det tufft. Foto: IBL

Samtidigt erkände Niclas att det var han som var lämnad och att han periodvis mådde väldigt dåligt.

Så – den 22 juni slutfördes skilsmässan som hade lämnats in sex månader tidigare. Ansökan var gemensam, men Laila har ensam yrkat på dom på äktenskapsskillnad medan Niclas valt att inte yttra sig. Därmed satte Laila p för äktenskapet även juridiskt och hon kan nu gå vidare med sin nye unge pojkvän Korosh Kananian, 24, medan Niclas, 49, slickar såren med vännen Kicken

Läs mer:

Marcus Birro bekräftar relationen med Sverigedemokratens fru

Lotta Engberg slängde ut maken efter snedstegen: “Hon är urförbannad”

Sam och Jessica blev ihop som tioåringar – nu hyllas hans otroliga frieri av miljoner människor

FRÅN FÖRSTASIDAN