Laila Bagge i chock efter stulna nakenbilderna: ”Så utnyttjad”

Laila Bagge

Laila Bagge har kommit att bli en stor tv och radio-profil.
Nu berättar hon om skandalen med nakenbilderna och hur hon kom att bli utpressad.
– Det var en sådan kalldusch, säger Laila i Framgångspodden.
Carolina Gynning i chock efter udda gåvan från Carina Berg: "Du skojar"
0:47

Efter reklamen: Carolina Gynning i chock efter udda gåvan från Carina Berg: "Du skojar"

(0:47)

Slå på ljud

Laila Bagge, 49, främst känd för sina år i Idol-juryn, men som både är sångerska själv, har jobbat med några av världens främsta artister och är en välkänd röst i radio.

Hon är bland annat skaparen till popgruppen Play som sålde guld i USA (mer än 500 000 album) och skrivit låtar till giganten Céline Dion.

Dessutom har Laila medverkat i flertalet tv-program som Fest hos Bagge Wahlgren, Kan vi hjälpa till? och Lailaland. Under sommaren 2014 vikarierade Laila som radiopratare på Rix morronzoo och 2015 blev hon permanent programledare och vi hör henne där än idag som en välkänd radioröst.

Laila Bagges familj och barn

Mellan 1994 och 2001 var Laila Bagge gift med den familjekära Idol-jurymedlemmen Anders Bagge, 54. Laila fick sedan sitt första barn 2003 med Mason Pitts, en musiker hon träffade i USA. Sonen Liam Pitts, 18, har startat sin MMA-karriär och vann tidigare i år sin debut.

Under sin medverkan i Let's dance träffade hon sin nästa partner, Niclas Wahlgren, 56, som också kom att bli pappa till hennes andra barn, Kit Wahlgren, 10. De två tv-profilerna var tillsammans mellan 2009 och 2014.

De läckta nakenbilderna – nu berättar Laila Bagge

Under sin första graviditet med sonen Liam lät sig Laila fotograferades, naken med sin gravidmage. Detta var innan hon blivit offentlig och hon berättar i Framgångspodden att hon inte tänkte på att skriva på några papper för i vilka sammanhang bilderna fick användas.

När hon sedan kommit att bli en stor tv-profil försökte fotografen sälja bilderna till Expressen och Aftonbladet, något de avböjde, till Lailas lättnad.

– Det var en sån kalldusch, jag kände mig så utnyttjad. Det enda han ville var att tjäna pengar. Att man är beredd att göra det mot en gravid kvinna, när man är som mest sårbar. Det var chockerade, säger Laila i Framgångspodden.

Laila tog då beslutet att ringa upp fotografen och konfrontera honom. Då utpressar fotografen henne. Om hon inte köper bilderna för 100-200 000 kronor kommer han att gå till auktion med dem.

– Jag hade så jädra ont i magen, det höll på i ett år.

Det hela fick sitt slut när Laila Bagge gick ut med hans namn på sin blogg och flera mammor började kontakta honom. Då hörde hon aldrig mer från fotografen igen.

FOTO: Eero Hannukainen/TT/Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN