Kritikstorm mot TV4:s Nyhetsmorgon – efter blodiga upptäckten

Nyhetsmorgon

Under påskhelgen upptäckte tittarna en blodig detalj i ett av Nyhetsmorgons inslag. Nu rasar tittarna efter den obehagliga upptäckten.
Groteskt!”, skriver en tittare.

Påskhelgen är här och i TV4:s Nyhetsmorgon har de valt att lyfta högtiden genom att ge tips på både pyssel och matlagning. Häromdagen gästade bland annat kocken Filip Fastén studion för att visa hur man kan tillaga lammkött till påskmiddagen på bästa sätt. Men en detalj på bordet gjorde att inslaget väckte starka reaktioner hos tittarna.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Den blodiga upptäckten

I början av programmet får man se Filip sammanfatta vad tittarna kan få vänta sig av hans inslag senare i programmet.

– Vi kommer göra lammstek idag. Mycket grönt börjar komma också så lite nässlor har vi också plockat. Så vi ska göra en traditionell påskmiddag men på ett litet tvistat sätt, säger han.

När de sedan återkommer till honom får man se honom tillaga både det ena och det andra, och programledarna Steffo Törnquist och Maria Forsblom ställer intresserat frågor medan han är igång.

LÄS MER: Maria Forsbloms starka reaktion – efter Steffos oväntade drag i direktsändning

Men samtidigt som matlagningen och samtalen äger rum ligger det ett flått lamm mitt på bordet - något som många tycker är både oetiskt och groteskt.

Kritikstorm mot TV4 efter upptäckten

På kanalens sociala medier är det därför många som är upprörda över vad de fick se under torsdagsmorgonen.

Råkade se lamm-inslaget på tv. Fullständigt vidrigt med ett flått dött djur på bordet. För att sätta det i perspektiv hade programmet inte fått visats om det tex var en hund eller en katt ni mördat för att tillaga i direktsändning. Det här är något framtida generationer kommer hålla oss ansvariga för. ”

"Vi har alltid ätit kött" är inget hållbart argument, utan problemet är att vi väljer att göra såhär mot djur 2021 utan att vi måste. Det finns gott om bra växtbaserade alternativ till kött”, skriver bland annat en tittare.

”Tycker det är väldigt sorgligt att det ligger ett stort lamm på bordet som man inte kan undgå att se. Alla får äta vad de vill men i ett nyhetsprogram kanske man kan ta lite större hänsyn till de som inte äter kött. Hade kanske räckt med några lammkotletter!”, skriver en annan.

”Jag är köttätare men tycker det ser groteskt ut med fåret på bordet. Tycker det ser läskigt ut”, skriver en tredje.

TV4 har inte svarat på kritiken än men valde däremot att klippa bort fåret som först syntes på deras Instagrambild.

LÄS OCKSÅ: Lisa Ajax bryter tystnaden om pappan – efter succén

LÄS OCKSÅ: Jessica Almenäs ursäkt till följarna efter fräcka bilden på Instagram

Senaste nytt