Kritik mot Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger – efter uttalandet om Kaxås

Zlatan Ibrahimovic & Helena Seger

Kändisparet Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger äger både mark och hus i Offerdalstrakten. Nu gör fotbollsstjärnan ett uttalande som får markägaren Pelle Sallin att reagera starkt.
– Inte roligt, säger han.

Drygt tio år har gått sedan konflikten gällande vindkraftsverken i Kaxåsbygden drog igång. Det handlade då om var i Kaxås vindkraftsverken skulle tillåtas bygga, och frågan delade bygdens invånare i två olika läger.

Bråket gick så långt att människor i bygden knappt vågade gå till affären för att handla och stämningen var minst sagt spänd. Men nu har konflikten blossat upp ännu en gång. Nu tar en av världens största fotbollsstjärnor Zlatan Ibrahimovic också ställning i frågan.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Zlatan lägger sig i konflikten i Kaxåsbygden

Det är på Twitter som Zlatan plötsligt ger sig in i debatten. Då han själv har investerat i en hel del fastigheter i Offerdalstrakten, och äger både mark och hus i området, kommer han själv att bli påverkad av beslutet.

LÄS MER: Elin Nordegrens beslut för barnen – efter Tiger Woods olycka

”Det som fått mig att investera och vara i Offerdal är en storslagen fjällnära natur. Jag ifrågasätter klokskapen i att förstöra denna fina natur med en storskalig vindkraftsindustri”, skriver han.

Och Livskraft i Offerdals ordförande Henrik Ling kan intyga att fotbollsstjärnan absolut hade blivit påverkad.

– Zlatan har ju en del fastigheter och mark i området, ganska nära det tänkta vindskraftsområdet. Det är klart han skulle bli påverkad och få faktiska vindsnurror nära där han vill vistas, säger han.

Markägaren Pelle Sallins skarpa kritik mot Zlatan efter uttalandet

Zlatans tweet fick snabb spridning och plötsligt hade Kaxås debatt världens ögon på sig - något som markägaren Pelle Sallin inte gillar.

– Det sprids osämja i bygden, säger han i en intervju med Expressen.

Pelle är en av markägarna som gett grönt ljus åt vindkraft i Offerdal, och han tycker hela situationen som delar upp byns befolkning i två olika läger är olustig.

– Både när det gäller Dan Olofsson och Zlatan, det är inte roligt att utmärkas genom att med bli osams med dem, säger han.

Han menar också att vindkraften skulle ha så pass ekonomiska fördelar för bygden att Zlatan borde kunna kompromissa.

– De där lokala bygdepengarna man pratar om är också ganska mycket pengar, jag tror det ungefär över tid blir en bygdepeng på runt 40-50 miljoner här. Det kan Zlatans utsikt vara värd tycker jag, att man får kompromissa lite.

LÄS OCKSÅ: Zlatan och Helena Segers bråk – konflikten över barnen

LÄS OCKSÅ: Victoria Beckhams ord om blivande svärdottern Nicole Peltz

Senaste nytt