Tittarkritik mot hunden Snutens hundhus i julkalendern Knyckertz

Knyckertz och hunden snuten

SVT:s julkalender Knyckertz har både hyllats och kritiserats.
Men det finns en detalj som det nu har reagerats på – nämligen hunden Snutens hus.
”Hoppas då att man begriper”, skriver en tittare.

SVT:s julkalender En hederlig jul med Knyckertz har gjort succé, den har både hyllats och kritiserats av tittarna. I serien får vi just följa familjen Knyckertz som passande till efternamnet knycker saker från folk!

Men nu är flera tittare kritiska till SVT:s behandling av hunden Snuten i julkalendern Knyckertz. Läs varför här.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför försvarar Bonde-tittarna Lina efter Ellinors tårar

Det handlar SVT:s julkalender En hederlig jul med Knyckertz om

Julkalendern har i år mötts av både ris och ros. Många tittare har hyllat kalendern, samtidigt som många varit kritiska till att den handlar om att tjuva.

”Julkalendern handlar om familjen Knyckertz som är tjuvar. Dom gillar att ta andras saker. Men deras son Ture är annorlunda. Han kan inte ens ljuga. När en ovärderlig julstjärna försvinner är hela stadens julfirande i fara – och det är upp till Ture att hitta den, så att alla kan fira En hederlig jul, skriver SVT om årets kalender.

I rollerna har vi bland andra David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw, Claes Malmberg och Paloma Grandin.

Knyckertz

Familjen Knyckertz.

FOTO: Foto: Ulrika Malm /SVT

– Årets julkalender är en otroligt mysig historia om rätt, fel och allt däremellan. Att få vara med i en julkalender är så klart en dröm och jag är så glad att det blev just den här - jag älskar böckerna om Familjen Knyckertz och kunde väl aldrig tro att jag själv en dag skulle vara en del av den familjen, säger David Sundin.

Kritik mot hunden Snutens boende i Knyckertz

Även om julkalendern varit riktigt uppskattad så har flera uttryckt sitt missnöje över vissa delar. Bland annat tycker en del av tittarna att julkalendern är rolig men samtidigt problematisk, då de anser att den uppmanar barn till att sno och tjuva saker för det uppfattas som ”kul”.

”Jätterolig kalender i övrigt med bus och annat . Dock så tycker jag det är fel överallt med att lära barn att det är helt okej att sno saker ifrån allt och alla. Och sedan lära barn att det är helt okej att ha attetyds problem emot lagens långa arm. Och sätta dom på plats och behandla dom som smuts. Det är helt fel att göra.”, skriver en tittare på Facebook.

En annan har reagerat på hunden Snuten i serien som i serien ser ut att ha haft det riktigt kallt, vilket väcker reaktioner.

”Hoppas då att man begriper att man inte sätter en fransk bulldog i ett oisolerat hundhus utan täcke eller kopplad utanför huset på en stentrappa….”, skriver en.

Snutens hus i julkalendern

Hunden Snutens hus i julkalendern.

FOTO: SVT

Huvudpersonen själv, Snuten, som egentligen heter Rune, verkar dock ha haft en fin inspelning. Enligt en artikel på pt.se pågick den i fyra dagar, och han hade alltid matte vid sin sida.

LÄS OCKSÅ: Bibi Lenhoff var huvudrollen i julkalendern Mirakel – det gör hon idag

LÄS OCKSÅ: Julkalendern En hederlig jul med Knyckertz gick inte att se utomlands – SVT:s vändning

FOTO: SVT / Ulrika Malm/SVT

SENASTE NYTT!