Julkalendern En hederlig jul med Knyckertz gick inte att se utomlands – SVT:s vändning

SVT:s julkalender

SVT fick motta massiv kritik under onsdagen då utlandssvenskarna upptäckte att julkalendern inte gick att se om man befann sig i ett annat land.
Nu tvärvänder kanalen och kommer med ett nytt besked.

1 december betyder inte bara att vi går in i en ny månad – det innebär även att julkalendern drar igång. Årets julkalender, En hederlig jul med Knyckertz, sänds på SVT.

Men för de svenskarna som befinner sig utomlands blev det en snopen och tråkig chock när de försökte få igång programmet – för det gick inte att se om man befann sig i ett annat land.

Enligt SVT låg upphovsrättliga skäl bakom, skriver Aftonbladet.

Exklusivt
Därför tror tittarna att Jesper får sista rosen i Bachelorette

SVT fick motta massiv kritik från utlandssvenskarna

Kanalen fick motta massiv kritik under dagen och fick därför jobba snabbt för att ordna upp det hela. För många utlandssvenskar är det extra viktigt att hålla hårt i de svenska traditionerna för att få den där speciella julstämningen.

– Vi förstår att det blivit reaktioner, det är beklagligt men nu har vi löst det, säger Anna Alandh, programchef på SVT Barn i Stockholm till Aftonbladet.

Julkalendern ska gå att se på SVT Play fram till 1 januari

Under onsdagen fick kanalen undersöka det avtal som tecknats mellan parterna som producerat programmet.

– Nu har vi löst det med hjälp av vårat produktionsbolag, som nu gått med på att öppna upp för hela världen, sa Anna Alandh senare under onsdagen och la till:

– Vi har löst det med Unlimited Stories som har förstått värdet av att alla barn ska kunna se programmet, även de utomlands som ser det här som en viktigt tradition,

Julkalendern En hederlig jul med Knyckertz kommer att kunna ses av alla som vill på SVT Play till och med den 1 januari.

FOTO: Patrik C Österberg/TT

SENASTE NYTT!