Tittarnas kritik mot SVT:s julkalender En hederlig jul med Knyckertz

Svt Julkalender

December är här och årets julkalender En hederlig jul med Knyckertz är äntligen igång.
Men nu rasar tittarna efter upptäckten i programmet.
”Inte okej”, skriver en person.
503 Service Unavailable

Att titta på julkalendern är en stark tradition hos många familjer landet över. Från 1-24 december sitter många bänkade morgon som kväll för att hänga med på det äventyr som visas i tv-rutan.

I år är det julkalendern En hederlig jul med Knyckertz som visas, och som vanligt har programmet mötts av både ris och ros.

Men nu sätter vissa av tittarna ner foten ordentligt efter en upptäckt i programmet.

En hederlig jul med Knyckertz – det handlar julkalendern 2021 om

Årets julkalender handlar såklart om familjen Knyckertz. Men familjen Knyckertz är inte som andra familjer, de är nämligen tjuvar.

Deras son Ture är däremot annorlunda. Han kan inte ljuga och får alldeles för dåligt samvete för att kunna stjäla. Något man får följa under programmets gång.

Såhär beskriver SVT årets julkalender:

”Familjen Knyckertz är tjuvar. Dom gillar att ta andras saker. Men deras son Ture är annorlunda. Han kan inte ens ljuga. När en ovärderlig julstjärna försvinner är hela stadens julfirande i fara – och det är upp till Ture att hitta den, så att alla kan fira En hederlig jul.”

Exklusivt
Därför byts Skavlan ut – nu försvinner han helt

Tv-tittarna riktar stark kritik mot SVT efter upptäckten i julkalendern

Årets julkalender har hyllats av många, men däremot är det många som ställer sig kritiska till seriens handling. De menar nämligen att det är fel att uppmuntra barn till att stjäla. I SVT:s kommentarsfält skriver de om sina tankar.

”Jätterolig kalender i övrigt med bus och annat. Dock så tycker jag det är fel med att lära barn att det är helt okej att sno saker av allt och alla. Samt lära barn att det är helt okej att ha attitydproblem mot lagens långa arm. Det är helt fel att göra då barn oftast bara snappar upp det som är "kul". Att se att man kan sno och vara uppkäftig mot polisen är därför inte okej. Vad kommer inte barn att börja göra nu? Och varför? Jo, för att de har sett det på julkalendern”, skriver bland annat en upprörd tittare och fortsätter:

”Nej, tycker ni skulle ha tänkt igenom den här kalendern lite extra och satt in lite mer konsekvenser och straff. Så att våra barn lär sig på rätt sätt att det inte är okej.”

Och flera håller med.

”Blir lite orolig när man säger vi betalar inte vi snor allt. Det är ändå barn som ska se på det här”, skriver en annan person.

Men medan vissa kritiserar SVT:s beslut är det andra som är säkra på att rätt budskap tillslut kommer att nå fram.

”Ställ in dig på en positiv förändring fram till julafton. Om det inte kommer att ske, ja då har du något att klaga då. Lite spännande med en tjuvfamilj där ett barn vill vara hederlig och inte stjäla. På julafton kan man ju bara föreställa sig hur det kommer att sluta. Även i den fantastiska julkalendern Pelle Svanslös var det en kamp mellan ont och gott”, svarar bland annat en person på kommentarerna.

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrosso i tårar efter gravidlyckan – starka känslorna

LÄS OCKSÅ: Så mycket kostade Zlatan Ibrahimovic och Helena Segers villa i Åre

SENASTE NYTT!