LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Kritikstorm mot Roger Nordin efter uttalandet: ”Gör om gör rätt”

06 mar, 2021 
Radioprataren Roger Nordin från RIX MorronZoo får kritik för ett kontroversiellt inlägg på Facebook.
Flera följare skriver ut sin besvikelse.
”Gör om gör rätt”, lyder en kommentar.
Annons
7 svenska kändispar med stor åldersskillnadBrand logo
7 svenska kändispar med stor åldersskillnad

Sedan många år tillbaka kan svenska folket välja att starta sin morgon genom att lyssna på Rix MorronZoo som programleds av Laila Bagge, 48, Roger Nordin, 43 och Lotta Möller.

Programmet är ett av Sveriges populäraste och lyssnarna får ofta höra roliga historier, hetaste musiken och lyssna på gäster. För en tid sedan var det många radiolyssnare som dock lyfte på ögonbrynen när Laila Bagge helt oväntat saknades i radioprogrammet.

Inte heller uppdaterade hon bloggen eller sina sociala medier. Anledningen bakom försvinnandet visade sig då vara att radio-profilen blivit sjuk i coronaviruset. Efter flera dagars sjukdom var hon återigen tillbaka i radion och kunde då berätta om rädslan under sjukdomstiden.

Oron och respekten för coronaviruset: ”Respekt för sjukdomen”

Laila har tidigare visat i sina sociala kanaler olika försiktighetsåtgärder och varit tydlig med att hon har full respekt för coronaviruset. Efter insjuknandet berättade hon för kollegorna om sina känslor kring att ha varit sjuk i covid-19.

Annons

– Man ska ha respekt för för den sjukdomen alltså. Vissa drabbas väldigt lätt, jag fick väl egentligen om man jämför med andra kanske en lätt variant. Men jag hade 48 timmar som var jobbiga där jag hade svårt att andas och var rädd verkligen, sa hon då.

Rix MorronZoo har även ofta gäster i programmet som programledarna intervjuar. Och när artisten Benjamin Ingrosso, 23, gästade Rix Morronzoo i november var programledaren Roger Nordin snabb med att fråga om Ingrossos kärleksliv. Då kom artisten med ett kryptiskt besked om kärlekslivet, vilket Hänt tidigare skrivit om.

– Nu säger ju ryktet att du har gått vidare, sa programledaren Roger Nordin, varpå Benjamin då svarade:

– Och det ryktet stämmer.

Kritikstorm mot Roger Nordin efter uttalandet: ”Gör om gör rätt”

Nu får istället RIX MorronZoo kritik för ett inlägg på Facebook som verkar ha upprört en hel del följare. Inlägget handlar om stavning och ifall det finns något lyssnare kan störa sig på när det kommer till stavning och språk. Samtidigt kallar programledaren Roger Nordin sig för språkpolis.

Annons

”Finns det några stavfel som du stör dig på? Blir du galen när någon stavat ordet ”aldrig” med två L? Eller är det din partner som envisas med att skriva ”jos” på inhandlinglistan när det ska köpas juice? Dela med dig här, eller ring oss imorgon kl. 06:45 på 90212. Kram Roger (självutnämnd språkpolis)”

Flera följare beskriver sina agg mot personer som inte kan stava medan andra blir upprörda och uttrycker att inlägget är provocerande mot dyslektiker.

”Blir vansinnig och får bita mig hårt i kinden varje gång jag ser någon som inte vet skillnaden mellan de och dem. Särskrivningar kan höja pulsen rätt ordentligt också.”, skriver en följare.

Två andra följare riktar istället kritik mot inlägget:

”Stör mig inte på så mycket eftersom jag har släktingar med dyslexi.”

”Gör om gör rätt”, skriver en annan.

FOTO: TT/TT

Annons