Laila Bagges rädsla efter insjuknandet i covid-19

Laila Bagge

Foto: Instagram/TT

Laila Bagge har saknats i Rix MorronZoo under en längre tid.
Nu talar hon för första gången ut om den tuffa sjukdomstiden som varit.
– Var rädd verkligen, säger hon i måndagens direktsändning.
7 svenska kändispar med stor åldersskillnad
Slå på ljud

I Rix MorronZoo kan det svenska folket starta sin dag med att lyssna på Laila Bagge, 48. Tillsammans med Roger Nordin och Lotta Möller bjuds det ständigt på skatt i radioprogrammet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sofia Wistam tog över efter Laila plötsliga försvinnande

Häromveckan visade sig Laila Bagge plötsligt vara sjuk och sände därför morgonradion hemifrån, något som till en början funderade strålande. Men plötsligt var hon ersatt av Sofia Wistam, 54. Det var i början av förra veckan som Sofia befann sig i studion och radiokanalen la då upp ett inlägg på Instagram.

”Det forna radarparet är återförenade! Den här veckan iallafall!”.

Hur Lailas mående egentligen var stod länge oklart. På sin blogg berättade radioprofilen bara kort att hon var sjuk och därav inte hade ork för att uppdatera.

”Ledsen för dålig uppdatering men har som du vet varit hemma och varit sjuk. Så det har inte funnits så mycket att skriva om, varje dag har varit väldigt lik den andra. Har varit hemma från jobbet och mest fortsatt streamat serier och filmer”, skrev Laila.

Sanningen om Laila Bagges sjukdomskamp

Men under måndagsmorgonen var Laila Bagge tillbaka i studion och bestämde sig då för att berätta om den tuffa tid som varit. Laila hade nämligen drabbats av coronaviruset, något som hon valt att inte berätta förrän hon visade sig vara helt återställd.

– Du gick under jorden och nu kan vi berätta varför, säger Roger i direktsändningen.

– Ja det gjorde jag, jag hade corona. Man ska ha respekt för för den sjukdomen alltså. Vissa drabbas väldigt lätt, jag fick väl egentligen om man jämför med andra kanske en lätt variant. Men jag hade 48 timmar som var jobbiga där jag hade svårt att andas och var rädd verkligen. Det är det som är det värsta med den här sjukdomen, att man blir rädd att det ska bli värre det är mer det, säger Laila och fortsätter:

– De första sju dagarna dagarna var inget problem men sen den åttonde dagen fick jag problem att andras. Jag hade en sån här på fingret som mäter syresättningen och den brukar ligga på 99 men var nere på 86.

Roger och Laila avslöjar dessutom att Laila märkte hur hennes syresättning sjönk under en av sändningarna hon gjorde hemifrån.

– Då var det lite kaos i programmet faktiskt, mitt i sändningen där, säger Roger.

Men nu är Laila åter kry och tillbaka på sitt arbete.

LÄS OCKSÅ: Elin Härkönens nya kärleksbesked – insikten efter uppbrottet från Paolo Roberto

LÄS OCKSÅ: Camilla Läckberg om hennes okända bror Kurt: ”Visste inte”

FRÅN FÖRSTASIDAN