Camilla Läckberg om hennes okända bror Kurt: ”Visste inte”

Anna Hedenmo, Camilla Läckberg

Camilla Läckberg har en väldigt nära relation med sina äldre systrar.
Men i Min sanning på SVT berättar hon nu att det har funnits en bror också.
– Hade han funnits hade kanske inte jag funnits, säger hon.

Deckardrottningen Camilla Läckberg, 46, har många olika talanger. Efter att ha skrivit tio böcker i Fjällbacka-serien kom hon 2019 ut med hämndromanen En bur av guld. Förra året kom även uppföljaren Vingar av silver.

Under hösten har hon varit aktuell med sin första säsong av Lyckoviken, där bland andra Martin Stenmarck, 48, och Disa Östrand, 34, spelar huvudrollerna. Nu är hon högaktuell igen i och med premiären av seriens andra säsong.

LÄS MER: Anna Hedenmos barn har vuxit upp – så ser döttrarna ut idag

– Det känns så otroligt kul att fler än jag verkar ha längtat efter såpa-genrens comeback. Jag är helt överlycklig av all fin respons jag har fått från tittarna efter premiären, sa Camilla Läckberg i ett pressmeddelande i höstas.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Camillas pappas okända förflutna

Utöver jobbet som succéförfattare är Camilla mamma till barnen Wille, 18, Meja, 16, Charlie, 11 och Polly, 5. Hon har tre olika barnkullar – precis som hennes pappa hade.

I söndagens avsnitt av Min sanning, som leds av Anna Hedenmo, är det ingen mindre än Camilla Läckberg som är gästen. Camillas pappa hade också tre olika barnkullar – något som Camilla inte kände till förrän det var för sent.

– Jag trodde att pappa bara hade varit gift två gånger. Men jag hittade ett gammalt fotoalbum när jag var i tonåren. Det var bröllopsbilder med en annan kvinna, gamla svart-vita bilder och en ung pappa i 20-årsåldern. Så jag gick och frågade min mamma: ”vilka är det här” för då var pappa borta vid det laget, säger hon i programmet.

Camillas mamma berättade då att hennes pappa varit gift ytterligare en gång, med en kvinna som hette Annie och tillsammans hade de sonen Kurt. Men sedan hände något fruktansvärt.

Anna Hedenmo, Camilla Läckberg

Camilla berättar om händelsen för Anna Hedenmo.

Foto: SVT

Annie och Kurt dog i en bilolycka vid Uddevalla

– Men år 1953 så var pappa, Annie och Kurt med om en bilolycka och Annie och Kurt dog båda två, säger hon och fortsätter:

– Det var ju min bror, fast det blir ju en sån absurd tanke-vurpa, för hade han funnits hade kanske inte jag funnits och alla de här existentiella sakerna, säger hon.

I och med att pappan aldrig berättade den här historien för Camilla så hade hon ingen aning om att hon haft en bror.

– Hans sätt att hantera det var att han stängde ner helt den delen av minnesbanken och gick vidare i livet. Nej, jag hade velat få möjlighet att prata med pappa om det och hur det formade honom, säger Camilla.

Men trots sveket hade Camilla och hennes pappa ändå en fin relation, hon tror nämligen att han stöttar henne från sin plats i himlen.

– Jag är övertygad om att han sitter någonstans och skryter så att de är så trötta på honom. Han hade varit så stolt så han hade spruckit, det här hade varit hans stora dröm.

FOTO: SVT

LÄS OCKSÅ: Camilla Läckbergs stora framtidsplaner med Simon Sköld

LÄS OCKSÅ: Martin Melin om relationen mellan Camilla Läckberg och Christina Melin