Kritik mot Pernilla Wahlgren efter skidresan till Åre med sonen Theo

Pernilla Wahlgren, Theo Wahlgren

När Pernilla Wahlgren och hennes yngsta son Theo var på en skidresa i Åre råkade han ut för en otäck olycka och behövde uppsöka vård.
Nu rasar fansen över den folkkära profilens beslut.
”Smart”, skriver en följare ironiskt.

Artisten och tv-profilen Pernilla Wahlgren, 53, är mamma till fyra barn. Oliver Ingrosso, 31, Bianca Ingrosso, 26, och Benjamin Ingrosso, 23, har flyttat hemifrån och har sina egna karriärer. Så nu är det bara Pernillas yngsta son Theodor ”Theo” Wahlgren, 13, som fortfarande bor hemma.

Theo har ett stort intresse för i princip all sport, och skidåkning är inget undantag. Därför tar Pernilla ofta med honom på skidresor i fjällen och denna gång bar det av till Åre med några vänner.

LÄS MER: Bianca Ingrosso om tuffa tiden under föräldrarnas skilsmässa

Julen tillbringade familjen hemma i Stockholm men kort efter det packade de skidutrustningen och begav sig upp till Åre. Resan verkade vara helt fantastisk med soligt väder och mycket snö. Men när det var dags för det sista åket hände det som inte fick hända, när Theo plötsligt skadade sig.

Pernillas egna ord om olyckan

Pernilla driver podden Wahlgren & Wistam tillsammans med den goda väninnan Sofia Wistam, 54. I det senaste avsnittet av podcasten berättar Pernilla om den otäcka händelsen.

– Sen kommer han och då har han jätteont för han har ramlat i backen. Jag ser på honom att han har ont men jag tänker att ”ja, han är ganska tuff av sig”.

Trots att Theo inte verkar vara speciellt känslig för smärta så gjorde skadan tillräckligt ont för att inte ta på allvar – så Pernilla behövde tillkalla vårdpersonal. Det visade sig att han hade brutit ett ben i axeln. Men som tur var behövde han inte gipsa skadan utan klarade sig med en mitella.

Theos behov av vård upprör fansen

Nu möts Pernilla Wahlgren av kritik för att ha tagit sin son till skidorten och belastat sjukvården, som redan har otroligt mycket att göra i dessa tider.

”Ja men det är ju kanon att dom åker till fjällen på skidsemester nu i corona tider, vården har säkert inget att göra (IRONI) att folk inte kan tänka efter”, skriver en person.

”Mycket smart och förståndigt att åka nu i PANDEMIN”, skriver en annan ironisk läsare.

Kritiken handlar alltså om att Pernilla och Theo borde ha skippat skidresan för att inte riskera att göra illa sig och därmed behöva vård – som då hade kunnat undvikas.

”Precis vad jag behöver läsa nu. Kändisar som reser och belastar sjukvården! Duktigt!”, konstaterar en annan.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

FOTO: Stina Stjernkvist/TT, Instagram

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarnas kritik mot Pernilla Wahlgrens nya program Yes Chef

LÄS OCKSÅ: Första bilden på Pernilla Wahlgrens nya lyxhus