kristin kaspersen

Kristin Kaspersen om ultraljudet – nu berättar hon: ”Så glad”

Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen gick nyligen på ultraljud.
Nu berättar hon om lyckan – efter nya läkarbesöket.
”Jag är super, superglad nu”, skriver Kristin.
Kristin Kaspersen om att ta över Allsången
0:29

Efter reklamen: Kristin Kaspersen om att ta över Allsången

(0:29)

Slå på ljud

I över 20 år har Kristin Kaspersen, 53, varit en av Sveriges mest framgångsrika programledare. Men när hon inte syns i tv-rutan håller hon sig aktiv med träning. Hon har till och med en egen sektion ägnad åt träning och hälsa på sin blogg.

Jag älskar variation även om löpning, yoga och styrketräning är min bas, men jag testar gärna andra träningsformer. Varför jag tycker om variation är för att det är så livet för mig är varierande.”, skriver Kristin.

Men den senaste tiden har programledaren besvärats av en skada som har påverkat hennes träning. Men vad problemet är har hon själv inte vetat, förrän nu.

Kristin Kaspersens ord om ultraljudet

I ett inlägg på Instagram berättar Kristin att hon har lidit av smärtor den senaste tiden och att hon själv inte vetat vad det har berott på. Hon hade fått höra att det kunde vara ett diskbråck men efter att ha gjort en MR röntgen, visade det sig att så inte var fallet.

Äntligen fått svar på varför min rygg strulat (som jag nämnt tidigare i samband med löpning). MR röntgen visade inget. Glad då de misstänkte diskbråck”, skriver Kristin.

Men efter det följde ett ultraljud, som äntligen gav henne svar på vad som orsakade smärtan.

”Idag ultraljud och det visar sig att två av tre muskelfästen i baksida lår har varit skadade och är svullna. Det leder till att de klämmer på ischiasnerven (typ konstant).”

Kristin Kaspersen uttrycker glädjen efter ultraljudet

Efter att Kristin äntligen fått reda på vad som var fel så uttryckte hon sin glädje i samma inlägg och lättnaden som hon känner eftersom hon nu kan göra något åt smärtan som hon känt i nästan ett år.

”Så glad att de äntligen har hittat problemet för nu kan jag göra något åt det efter närmare ett år av ont. Så jag är superglad nu!”

Hon förklarar även att hon har fått en spruta och ska snart börja rehab.

”Nu har jag fått en spruta, (inte jätteskönt just nu) och sen börjar rehab. Lycka att få svar så jag vet vad det är och kan göra något åt det.”

Kristin Kaspersen

Screenshot Kristin Kaspersens Instagram.

FOTO: INSTAGRAM,FERNVALL LOTTE/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN