LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kristin Kaspersen om svårigheterna inför Svenska hjältar-galan 2021

19 okt, 2021 
Johanna Alm
Kristin Kaspersen
Kristin Kaspersen är programledare för årets Svenska hjältar-gala tillsammans med komikern Marika Carlsson.
I Nyhetsmorgon berättar hon om den tuffa process som krävs för att komma fram till vinnarna av det ärofyllda priset – och förklarar samtidigt att de inte alltid är helt överens.
Annons
Fem saker du inte visste om Kristin KaspersenBrand logo
Fem saker du inte visste om Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen har länge synts i tv-rutan och är idag en av Sveriges mest folkkära programledare. I år tar hon ännu en gång över som programledare för Svenska hjältar galan, tillsammans med komikern Marika Carlsson.

Nyligen var de båda programledarna på plats i TV4-studion för att gästa Nyhetsmorgon och prata om den viktiga galan, som är ett initiativ startat av Aftonbladet 2007. Varje år nomineras hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Nya jurymedlemmarna inför Svenska hjältar-galan

Sedan starten av galan har Mark Levengood varit programledare men för några år sedan lämnade han över stafettpinnen till Peter Settman och Amie Bramme Sey för att sedan lämna över till Kristin och Marika.

Kristina ”Keyyo” Petrushina, Daniel Norberg och Hanna Ferm är de nya ansiktena i Svenska hjältar-juryn.

Annons

– Det är en jättestor ära att vara med i Svenska hjältars jury eftersom jag har sett galan i flera, flera år och tycker att det är en av de bästa kvällarna på året. En kväll som är garanterad med värme, kärlek och glädje, säger Kristina Petrushina om det nya uppdraget.

Jurymedlemmar som är med sedan tidigare år är programledare Kristin Kaspersen, förbundskapten Janne Andersson, komikern Marika Carlsson, överbefälhavare Micael Bydén, programledaren Kodjo Akolor, ärkebiskop Antje Jackelén och producenten Anders Bagge.

Kristin Kaspersen om konflikten med kollegorna

När Kristin gästar Nyhetsmorgon för att prata om galan berättar hon dels om glädjen över att få vara en del av det viktiga uppdraget att utse våra vardagshjältar, men även hur tufft det är att komma överens med övriga jurydeltagare om vilka som ska få det ärofyllda priset.

– Det har varit väldigt givande tycker jag mellan oss att ta fram de här slutgiltiga hjältarna, säger Kristin Kaspersen i Nyhetsmorgon och fortsätter:

– Det har varit svårt stundtals eftersom alla hela tiden säger att alla är ju hjältar. Ibland har vi varit, inte oense men man har gett varandra olika perspektiv på det för vi vill ju också ha en bredd på det.

Svenska hjältar-galan sänds på tv i december.

FOTO: Charlotte Brunzell/TT, Youtube

Annons