Artikeln innehåller reklamlänkar

Därför leder inte Mark Levengood Svenska hjältar längre

Efter 11 år som programledare av Svenska hjältar-galan kliver nu Mark Levengood av rollen och lämnar över till Peter Settman och Amie Bramme Sey.

Efter 11 år som programledare av Svenska hjältar-galan kliver nu Mark Levengood av rollen och lämnar över till Peter Settman och Amie Bramme Sey. När galan nu förnyas i år var det ett lämpligt tillfälle att byta programledare, meddelar Aftonbladet, som anordnar galan.

Sedan starten 2007 har Mark Levengood, 54, lett Svenska hjältar-galan som produceras tillsammans med Aftonbladet. I galan hyllas personer som gjort hjältedåd, men nytt för i år är inte bara att galan nu sänds på TV3 utan att också programledaren Mark Levengood är utbytt mot Peter Settman, 49, och Amie Bramme Sey, 31.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Aftonbladet har svarat Hänt via TV3:s presskontakt Susanne Nylén, om varför de gjort bytet:

– Mark har lett Svenska Hjältar-galan och varit en viktig del av Svenska Hjältar sedan starten för elva år sedan. Han har gjort ett fantastiskt jobb under de här elva åren och lagt hela sin själ i det. Vi är så fantastiskt tacksamma över att han gjort den här insatsen under så lång tid, säger Eric Rosén, biträdande redaktör på Aftonbladet och fortsätter:

– De senaste åren har han till och från funderat på om det är dags att lämna över det arbetet till någon annan. I år, när galan förnyas på många andra områden, blev det ett lämpligt tillfälle.

Galan sändes i TV3 de första två åren, 2007 och 2008, för att därefter sändas på TV4. Men när galan nu har återgått till ursprungskanalen väljer också TV3 att förnya den på många sätt. Ett av dem är att addera en programledare.

– Där blev Peter Settman och Amie Bramme Sey en perfekt kombination. Peter är en av Sveriges folkkäraste och mest meriterade programledare med stor vana av direktsändning. Amie är en omtyckt tv-profil på Aftonbladet och populär finalist i På Spåret förra året då hon blev känd för en bredare publik, säger Susanne Nylén presschef för Nordic Entertainment Group, där TV3 ingår.

Hänt har sökt Mark Levengood för en kommentar.

Svenska hjältar-galan sänds ikväll klockan 20.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

LÄS MER: Mammans succéreaktion när Levengood kom ut som gay

LÄS MER: Levengood och Gardell attackerade på Ikea – hotades med kniv

FOTO: IBL/Johan Jeppsson, IBL/Björn Lindahl

FRÅN FÖRSTASIDAN