Kristin Kaspersen möts av stark kritik efter resan till Maldiverna

Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen är just nu i Maldiverna för att både jobba och njuta av livet.
Men hennes följare är inte helt nöjda med programledarens val att åka dit.
Nu sätter de ner foten.
Fem saker du inte visste om Kristin Kaspersen
Slå på ljud

Kristin Kaspersen är en av Sveriges mest folkkära programledare och har genom åren lett program som Melodifestivalen, Idrottsgalan och Svenska hjältar-galan. Kristin har med andra ord alltid något nytt på gång och så är det även nu.

Tidigare i veckan berättade hon för sina följare att hon har rest bort. I ett inlägg på Instagram berättade hon nämligen att hon skulle iväg på en resa som hon har sett fram emot länge nu, och som kommer att bjuda på både lärdomar, utmaningar och utrymme för att njuta.

Men nu kritiseras hon för sin resa. Här är anledningen.

Därför har Kristin Kaspersen rest utomlands

Kristin har flugit hela vägen till paradislandet Maldiverna. Där är hon nu för att bland annat inspireras av deras arbete för klimatet. I ett inlägg på Instagram berättar hon:

”Första dagen. Satt i karantän på förmiddagen. Fick svar på PCR testet (de tar det på alla gäster när man kommer hit) att allt var okej så då blev det rundvisning av ön. Framförallt när det gäller deras hållbarhetstänk som är helt fantastiskt! Jag ska göra första intervjun för podden imorgon och då ska vi prata om det bland annat. Hur kan man bygga med minsta möjliga påverkan på miljön och hela vägen tänka hållbart. Bland annat använder de inget plast, de har eget glasblåseri för att återvinna krossat glas och en egen ekologisk trädgård. Så spännande.”

Kristin Kaspersen möts av stark kritik efter resan

I kommentarsfältet är det många som skriver att hon ser ut att ha det härligt. Bland annat vännen och kollegan Agneta Sjödin.

”Ser ju fantastiskt ut”, skriver hon.

Men skrollar man bland kommentarerna ser man att det är många som inte är fullt lika imponerade. Folk menar nämligen att det är dubbelmoral att resa så långt för att bidra till klimatet.

”Varför åka till andra sidan jorden för att undersöka det hållbara? När det hållbara är just att låta bli att flyga”, skriver bland annat en följare.

”Flygresan dit äter upp alla miljöinsatser som görs på plats”, skriver en annan.

”Man måste börja med sig själv. Om alla gör det så har vi kommit väldigt långt. Att resa till Maldiverna och sedan prata om att vara hållbar är så korkat så jag kokar”, skriver en tredje.

LÄS OCKSÅ: Tilde de Paula Ebys egna ord om sonens plötsliga insjuknande

LÄS OCKSÅ: Lars ”Lasseman” Larsson om sprickan i revbenet – så mår han idag

FRÅN FÖRSTASIDAN