LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Komikerns ursäkt efter osmakliga Börje-skämtet: ”Vidrigt och uselt”

25 nov, 2022 
Daniel Sörensen
Komikern Marcus Thapper skämtade om Börje Salming efter dennes död – nu tvingas han be om ursäkt
Hyllningarna och kondoleanserna strömmade in under torsdagskvällen efter beskedet att Börje Salming gått bort.
Komikern Marcus Thapper valde i stället att skämta om hockeyikonen – och tvingades senare be om ursäkt.
Det var dumt, klumpigt och dåligt”, skriver han på Twitter.
Annons
Pia Salming om framtiden: ”Vi hjälps åt”Brand logo
Pia Salming om framtiden: ”Vi hjälps åt”

Strax innan klockan 19 under torsdagen bekräftade Börje Salmings gamla NHL-klubb Toronto Maple Leafs att legendaren lämnat jordelivet. Under sitt sista år i livet led han av nervsjukdomen ALS.

Efter det tragiska beskedet hyllades svensken världen över, av såväl gamla spelarkollegor och hockeyexperter som av supportrar och vänner. Många berördes av Börje Salmings död.

En som inte var lika finkänslig i stundens allvar var komikern och poddaren Marcus Thapper, 28. Han är bland annat känd för att medverka i fotbollspoddarna Tuttosvenskan, Kolla Svensken & Framåt Kamrater.

Raderade tweeten och bad om ursäkt

På Twitter skrev Thapper, som har drygt 14 000 följare, ett grovt skämt om Salming, någonting som inte uppskattades av varken följarna och andra som nåddes av den osmakliga hånet på plattformen.

Marcus Thapper är en stor IFK Norrköping-supporter och pratar ofta om klubben i olika podcastsammanhang.
Marcus Thapper är en stor IFK Norrköping-supporter och pratar ofta om klubben i olika podcastsammanhang.

Börje dog medan han gjorde det han älskat sedan barndomen: att gapa stort”, skrev Marcus Thapper i inlägget som han sedan raderade efter att ha insett att det var opassande.

Annons

Pudel: Jag är komiker och kommer från en tradition av att man drar too-soon-skämt. Satt några öl in i livesändning när nyheten kom, vi snackade om hur hemskt det var och sen drogs tweeten ut. Det var dumt, klumpigt och dåligt och därför tog jag bort den. Förlåt. Fattar er som lackar!”, skrev han senare.

”Tar på mig att skämtet var osmakligt”

Komikern fick utstå en massiv kritikstorm och fick även ett mordhot riktat mot sig, då en person skrev att Thapper borde ”skaffa ögon i nacken”. Hans efternamn trendade på Twitter under fredagsförmiddagen, vilket betyder att han är en av de mest omtalade personerna online i skrivande stund.

Tar på mig att skämtet var osmakligt och fel. Det var därför jag tog bort det direkt. Men sånt här att folk skriver mina familjemedlemmars namn på twitter och sånt. Lägg av. Ta ut det på mig! Skriv att mitt skämt var vidrigt och uselt (som jag håller med om) men lägg ner detta”, skrev Marcus Thapper två timmar senare, efter att ha fått näthat riktat mot både sig och sin familj.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Twitter, Instagram

Annons