TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Kishti Tomitas ilska mot Idol-deltagaren Simon: ”Du är lat!”

02 sep, 2019 
AvSarah Mansouri
Kishti Tomitas ilska mot Simon Olsson i Idol 2019.
I kvällens Idol på TV4 blir jurymedlemmen Kishti Tomita riktigt irriterad på 30-årige Simon Karlsson som kommit till audition i Stockholm för att sjunga sig till en guldbiljett. När han sjungit klart ger hon ett par uppläxande ord.
Annons
Allt om IdolBrand logo
Allt om Idol

TV4:s Idol 2019 har varit igång i lite mer än två veckor nu och ikväll är det dags för sista dagen på auditionsturnén i Stockholm. Under årets turné har juryn både hittat sina guldkorn och blivit mäkta imponerande, men de har också blivit besvikna. Det har heller inte varit alla gånger som jurymedlemmarna har varit helt sams om vilka deltagare de vill ska få gå vidare i tävlingen.

När till exempel 18-åriga Elvira Isip från Mölnlycke kom på en audition i Göteborg för ett par veckor sedan blev majoriteten av jurymedlemmarna riktigt imponerade av sången. Nikki Amini, 34, Anders Bagge, 51, och Alexander Kronlund, 47, hyllade då Elvira – men den fjärde jurymedlemmen, Kishti Tomita, 55, satte sig totalt emot sina kollegor och påpekade att 18-åringen hade för mycket kompressor på rösten.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I kvällens avsnitt menar Nikki Amini att röstpedagogen Kishti alltid lägger märke till om någon använder sig av fel sångteknik.

Annons

– Hon har en enorm passion för att lära unga människor att sjunga rätt. Jag tror också hon upplever att det är många som väldigt snabbt anammar fel sångteknik. Så hon vill ju verkligen, när hon får möjligheten, fixa till det som går att rädda. Om det går att rädda! säger Nikki.

Några klipp från årets auditionturné visas upp där Kisthi avbryter vissa tävlanden mitt i låten för att försöka coacha dem att sjunga med rätt sångteknik.

Kishti Tomitas hårda ord

Under den sista dagen på auditionturnén kommer den 30-åriga säljaren Simon Karlsson från Uppsala in för att försöka imponera på juryn med sin sång.

Han väljer att sjunga Donny Hathaways låt A song for you, vilket går bra till en början – tills han plötsligt kommer av sig. Kishti Tomita försöker vinka till honom för att signalera att han ska fortsätta sjunga, men inget kommer fram.

– Det var allt jag tränat på, får Simon fram i en sång till slut.

Annons

De andra jurymedlemmarna skrattar och Alexander Kronlund ber honom försöka fortsätta sjunga på svenska, men Kishti avbryter.

– Simon, jag har en liten piska till dig, säger hon.

Simon Karlsson säger att han inte tränat och ber om ursäkt, varpå Kisthi säger ifrån.

– Nej, exakt vad jag skulle komma till! Du är lat. Om du hade lämnat den attityden bakom dig så hade du övat på hela den här låten, säger Kishti och fortsätter:

– Om du hade lärt dig hela låten, så hade du haft en guldbiljett nu. Vet du det?

Det hela slutar till sist med att Simon får lämna juryn utan en guldbiljett.

Idol sänds måndag till onsdag klockan 20:00 på TV4 och TV4 Play.

FOTO: TV4

Annons