Kikkis hån mot Runar och Carola: "Hade aldrig stått ut"

Kikki Danielsson tackade nej till att sjunga låten "Främling" i Melodifestivalen 1983. I "Så mycket bättre" passar hon på att skicka en pik till både Carola och Runar Sögaard.

1983 kammade Carola Häggkvist, 51, hem vinsten i Melodifestivalen med låten “Främling” och fick sitt stora genombrott inför hela svenska folket. Samma år kom konkurrenten Kikki Danielsson, 65, tvåa i tävlingen med sin låt “Varför är kärleken röd”.

Men vad få vet är att Kikki faktiskt blev erbjuden “Främling” först – men tackade nej.

– Jag fick låten i brevlådan en dag, då var min blivande man och en kompis på besök och vi lyssnade på den tillsammans. Och alla sa “nej, sådana där låtar har du ju sjungit hur många gånger som helst, ska du var med så ska du ha en lite fräschare låt”. Så jag tackade nej, säger Kikki Danielsson i kvällens “Så mycket bättre”.

Men trots att “Främling” blev en braksuccé och dessutom kom trea i Eurovision song contest det året, så har Kikki aldrig ångrat sitt beslut att välja bort den. I “Så mycket bättre” passar hon nämligen på att skicka en pik till Carola – och till hennes ex-make Runar Sögaard, 50,– om det.

– Jag, Bettan och Lotta (Elisabeth Andréassen och Lotta Engberg, reds. anm.) hade med det när vi gjorde en show. Då hade vi en scen där vi satt hos frissan och läste skvallerpressen. Då säger Lotta “har du aldrig ångrat att du inte tog ‘Främling’?”, varpå jag svarar: “Nej, inte en dag. Jag hade aldrig stått ut med Runar”, säger Kikki Danielsson och skrattar.

”Så mycket bättre” sänds 20.00 på TV4 på lördagar.

LÄS OCKSÅ: Eric Saades tårar efter känsliga frågan: ”Var inte meningen”

LÄS OCKSÅ: Systrarna Parneviks diss mot Eric Saade: ”Var en fuckboy”

SENASTE NYTT!