Eric Saades tårar efter känsliga frågan – lämnar rummet: ”Var inte meningen"

Eric Saade förlorade sin morfar två år innan han slog igenom i Melodifestivalen. När den känsliga frågan kommer på tal i "Så mycket bättre" bryter artisten ihop och lämnar rummet. – Förlåt mig, säger han.

Eric Saade, 26, slog igenom i Melodifestivalen 2010 med låten ”Manboy”, som tog honom till en tredjeplats i finalen. Men vad många inte vet är att han fick skivkontrakt redan när han var 15 år gammal, efter att ha medverkat i flera talangjakter runt om i Sverige.

Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”

Och den som alltid såg till att Eric fick åka iväg och uppträda var hans morfar Ronny. Han betalade resor, skjutsade, bokade hotell och gjorde allt för att barnbarnet skulle få uppträda när Erics mamma inte hade råd. Det var han som alltid trodde på att Eric en dag skulle lyckas.

Men när Eric Saade slog igenom 2010 i schlagern, satt hela hans släkt på plats på parketten i arenan. Alla, utom hans morfar.

– Var din morfar där? frågar artisten Uno Svenningsson, 57, honom i kvällens “Så mycket bättre”.

Frågan får Eric Saade att bryta ihop och i ögonen blänker tårarna.

–Nej… Han gick bort 2008. Alltså, jag kan inte snacka om detta. Allting var så bra, men det enda som alltid har känts som ett misslyckande var att morfar inte var där. Han gick bort så tätt inpå. Han hade krigat så mycket för att jag skulle få göra det jag ville göra, säger artisten och fortsätter:

– I och med att han inte var där så kände jag att jag hade misslyckats. Jag hade inte varit snabb nog att visa att jag kom dit jag ville. Han borde ha varit där, han skulle ha suttit där med gänget… Får jag bara ta luft, kan jag det?

Eric Saade reser sig och lämnar bordet där de andra deltagarna sitter och äter, och flyr i stället ut från TV4-inspelningen. Utanför tröstas han av Sabina Ddumba, 23, medan Uno ber om ursäkt för att han tog upp den känsliga frågan.

– Det var inte meningen att dra upp det, säger han i programmet.

Efter sammanbrottet återvänder Eric Saade till bordet och berättar sedan mer om den stora sorgen.

– Jag har aldrig pratat om det… Jag har inte ens pratat med min morsa om det. Förlåt mig, säger han.

“Så mycket bättre” sänds ikväll, lördag, 20.00 på TV4.

LÄS OCKSÅ: Eric och Nicoles bröllopshint får fansen att jubla

LÄS OCKSÅ: Eric Saade har inte koll på ”siffran”

Foto: IBL