LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kikki Danielssons verkliga namn – det heter hon egentligen

01 jul, 2022 
KIKKI DANIELSSON
Dansbandsdrottningen Kikki Danielsson firar i år att hon fyller 70 år.
Men något som kan komma att förvåna många är att hon i själva verket inte alls heter Kikki Danielsson.
Läs här vad hon heter egentligen.
Annons
Så ser Kikki Danielsson och Lotta Engbergs relation ut idagBrand logo
Så ser Kikki Danielsson och Lotta Engbergs relation ut idag

Kikki Danielsson, 70, är den folkkära country- och dansbandssångerskan som fått sig en plats i mångas hjärtan.

Melodifestivalen skulle man nästa kunna hävda är hennes andranamn – hon har nämligen medverkat i tävlingen hela tio gånger varav två gånger i Eurovision song contest. Senast i Eurovision var 1985 med den gamla klassikern Bra vibrationer som slutade på en tredje plats och än idag är en välkänd hit.

Kikki har sålt så mycket som 3,5 miljoner skivor och fått 26 guldskivor och sex platinaskivor. Dessutom har hon haft närmare 30 låtar på Svensktoppen. Inte illa!

Kikki överraskades under Allsång på Skansen

Nyligen firade Kikki sin 70-årsdag och under tisdagens premiär av Allsång på Skansen fick hon sig en riktig överraskning – trots att hon endast satt i publiken.

Annons

Hon har själv gästat programmet ett flertal gånger men under tisdagens program var första gången hon fick avnjuta underhållningen från publikhavet. Och mitt under sändningen passade Sanna Nielsen på att uppmärksamma hennes födelsedag med blommor.

– En artist som har inspirerat mig många, många gånger. Och många andra artister som också inspirerats av dig många gånger, berättade Sanna under programmet.

En stund senare äntrade Jill Johnson, Cornelia Jacobs och Bettan Andreasson scenen tillsammans med Sanna och de framförde ett medley med några av Kikkis mest klassiska låtar. Något som inte lämnade Kikkis ögon torra.

Kikki Danielssons riktiga namn – så heter hon egentligen

Men något som kan komma som en chock för flera är att Kikki Danielsson inte alls är hennes riktiga namn. Sanningen är den att hon egentligen heter Elsie Ann-Kristin Ros.

Ogift heter hon Danielsson men när hon i mitten på 1984 gifte sig med artisten Kjell Ros som ledde dansbandet Roosarna som Kikki på 90-talet ofta uppträdde med blev hennes folkbokföringsnamn Ros.

Tillsammans med Kjell fick hon en dotter och senare en son. Men 1999 gick paret skilda vägar, åtminstone på den privata fronten. Det musikaliska samarbetet återupptogs 2003.

Hänt har sökt Kikki för en kommentar.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT/Karin Törnblom/TT

Annons