LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hånet mot Lotta Engberg och Kikki Danielsson i Melodifestivalen 2021

08 feb, 2021 
Melodifestivalen 2021 är igång och premiären gick av stapeln i lördags.
Några namn som kom upp under direktsändningen var Lotta Engberg och Kikki Danielsson – som benämndes med oväntat hårda ord.
Annons
Så ser Kikki Danielsson och Lotta Engbergs relation ut idagBrand logo
Så ser Kikki Danielsson och Lotta Engbergs relation ut idag

Musiktävlingen Melodifestivalen har varit en folkfest sedan många, många år tillbaka. Varje år ställer folkkära artister upp för att tävla om att bli just det bidrag som det svenska folket skickar som sin representant i Eurovison Song Contest.

Melodifestivalen 2021 – avtackningen till Christer Björkman

Några som är riktiga veteraner när det gäller schlager är Kikki Danielsson. 68, och Lotta Engberg, 57. De har båda två tävlat enskilt i musiktävlingen men även tillsammans i trion Kikki, Bettan och Lotta som förutom dem bestod av Elisabeth ”Bettan” Andreassen, 62. När trion deltog i Melodifestivalen 2002 med bidraget Vem e’ de’ du vill ha slutade de på en andraplats. Året efter fortsatte succén när de deltog i den norska motsvarigheten till musiktävlingen, och även i grannlandet blev det en topplacering – en fjärdeplats.

I lördags drog årets upplaga av Melodifestivalen igång och tillskillnad från tidigare år arrangerades denna utan publik. På grund av pandemin har stora åtgärder behövts göras men detta stoppade inte kvällen från att bli en succé. Deltävling ett leddes av Lena Philipsson tillsammans med Christer Björkman. Under de kommande programmen kommer nu olika folkkära profiler att ta sig an rollen som programledaren. Men någon som kommer vara på plats varje gång är just Christer. I år gör han nämligen sitt sista år, efter att arbetat med programmet under 20 års tid.

Annons

Herman Lindqvists hårda ord om Kikki och Lotta i direktsändningen

I lördagens program fick SVT-tittarna ta del av en tillbakablick där Christers Melodifestivalen-resa presenterades. I inslaget syntes Herman Lindqvist som berättade om vad som skett under åren. Bland annat tog han upp då det "nya" Melodifestivalen tog fart 2002 och Christer Björkmans jakt på underhållande artister. I samband med att han presenterar vilka artister som Christer hittade till tävlingen kommer han med ett oväntat hårt ordval.

– Christer hittade bland artisterna bland annat de kända hovnarrarna Kikki, Betta och Lotta, sa Herman i direktsändningen.

Hovnarr är ett annat ord för pajas, gycklare, skämtare och lustigkurre. Kanske helt enkelt inte ett ordval som schlagerdrottningarna själva hade använt sig av?

Annons