Gunilla Perssons 18-åriga dotter Erika Persson har bytt namn

Gunilla och Erika Persson

Erika Persson har genom mamma Gunilla blivit ett populärt inslag på sociala medier.
Men efter att ha tvingats motta massiv kritik har det varit tyst från 18-åringen.
Nu är Erika återigen på tapeten då hon plötsligt byter namn.
Slå på ljud

Erika Persson, 18, är född in i rampljuset. Redan som litet barn såg mamma Gunilla Persson, 61, att hennes dotter hade något alldeles speciellt och Erika var inte många år då hon för första gången stod på en scen. Sedan dess har hon gjort framträdanden som både sångerska, skådespelerska och modell.

Men det var inte förrän hon var åtta år och filmteamet från Svenska Hollywoodfruar för första gången besökte Gunilla och Erika som hon blev ett känt ansikte för svenska folket. Sedan dess har vi fått följa Gunilla och Erikas liv i Hollywood till dess att Svenska Hollywoodfruar för ett par år sedan gjorde sin allra sista säsong.

Den som inte kan få nog Erika behöver dock inte hänga läpp. Mamma Gunilla uppdaterar ständigt sina sociala medier och självklart är det ofta ögonstenen Erika som står i centrum för hennes inlägg.

Tystnaden efter kritiken

Även Erika syns på sociala medier och sedan en tid tillbaka har hon sitt eget Instagram-konto. Bilderna på 18-åringen har flera gånger väckt starka reaktioner då följarna har kritiserat henne för att retuschera sina bilder och visa upp en skev kroppsideal. Under flera bilder kan man läsa hur följare attackerar Erika med anklagelser om att hon är för smal och har ett ohälsosamt förhållande till sin kropp.

Kritiken verkar som tur är inte tagit allt för mycket på Erika som rutit ifrån mot följarna på Instagram.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

”Herregud, varför är ni alla så besatta för? Gå och hitta er en ny hobby och kanske lite självkärlek när ni ändå är igång”, skrev Erika i en Instagram-story efter att ha mottagit flera hatiska kommentarer till en bild på henne iklädd en vit klänning.

Plötsliga namnbytet

Tidigare har Erika berättat för Hänt att kändisskapet haft både sina för- och nackdelar. Eftersom hon är bosatt tillsammans med sin mamma i USA har hon lättare att distansera sig från hatet från följarna hemma i Sverige.

– Det är en bra balans men det är lite konstigt att åka till Sverige eftersom allt är helt annorlunda än mitt vardagliga liv här, sa Erika då.

LÄS MER: Lotta Lundgrens okända sjukdom – nu berättar hon

Men trots att Erika ofta lyckas handskas med kritiken är hon bara människa. Efter att ha varit en aktiv användare av Instagram har det under en period varit helt tyst från 18-åringen. För att höja intresset för dotterns Instagram har Gunilla flera gånger bett sina fans att gå in och följa henne under Instagram-namnet erikaperss0n.

Nu är det dock flera veckor sedan Erika själv gjorde en uppdatering på sociala medier och inte heller kan någon längre hitta henne under det namn som Gunilla gjort reklam för. Istället måste den som vill hitta Erikas Instagram söka på who_is_erikapersson som är hennes nya Instagram-alias.

FOTO: TT/Instagram

SENASTE NYTT!