Erika Persson om verkliga relationen till mamma Gunilla Persson

Erika Persson och Gunilla Persson

Foto: Privat

I en intervju med Hänt talar Erika Persson ut om känslorna kring kändisskapet.
Hon avslöjar dessutom den verkliga relationen till mamma Gunilla Persson – bakom kamerorna.
Gunilla och Erika Perssons relation – väldigt tacksam
Slå på ljud

Erika Persson är idag 18 år gammal men trots sin unga ålder har hon hunnit spela in massvis av säsonger av den populära tv-serien Svenska Hollywoodfruar.

Så känner Erika Persson om kändisskapet

När den första säsongen spelades in var Erika bara åtta år gammal. Tillsammans med sin mamma Gunilla Persson, 61, har tv-tittarna fått se henne under hela uppväxten. Men vad tycker Erika egentligen om kändisskapet?

– Det har funnits både för- och nackdelar skulle jag säga. Det är konstigt men också roligt att folk vet vem man är i Sverige men här i USA är det verkligen inte så. Det är en bra balans men det är lite konstigt att åka till Sverige eftersom allt är helt annorlunda än mitt vardagliga liv här, säger Erika Persson till Hänt och fortsätter:

– Det är fortfarande folk som är överraskade över att jag är annorlunda från när de såg mig i programmet. Liksom vem jag är idag och hur jag beter mig på sociala medier men jag tror att folk kanske förväntar sig att jag ska vara på ett visst sätt för att de sett mig där och har en viss idé av mig. Men det är ju annorlunda från vem jag är idag. Jag tycker om att använda mina sociala medier till att nå ut med ämnen som jag är passionerad kring.

Erika Persson

Foto: Privat

Så skiljer sig Erika Perssons kändisskap i Sverige och USA

Livet skiljer sig markant i Sverige och USA men det är just därför som det fungerar så bra menar Erika.

– Det är roligt eftersom vi är där en viss tid. Vi åker dit varje sommar och jag tror att om jag hade bott i Sverige så hade det kanske blivit lite annorlunda och då kanske jag hade tröttnat på ett sätt. Men att jag åker dit några veckor per år, det är väldigt roligt och få träffa de som följer mig. Jag gillar inte att kalla dem för fans utan mer följare. Det är väldigt roligt att få träffa dem och de är alltid så trevliga, säger hon.

Erika håller idag på med musik men just nu är hon även i full gång med att ansöka till collage. Däremot finns inga planer på att flytta ifrån mamma Gunilla, helst vill Erika nämligen komma in på en skola i närheten.

– Jag söker bara till skolor i Kalifornien och New York för jag vill helst kunna stanna i Kalifornien. Men om det inte går så älskar jag också New York och det känns hemma. Men det är de enda staterna som jag kan tänka att bo i en längre tid.

Verkliga relationen mellan Gunilla Persson och dottern Erika

Gunilla har alltid varit ensamstående förälder till dottern. I tv-serien har Gunilla och Erika sett ut att ha en nära relation, nu berättar Erika om sin syn på det hela.

– Vi har en väldigt bra relation, hon är väldigt stöttande och vi kan alltid prata om allt. Hon finns alltid där och står alltid upp för mig om folk på sociala medier exempelvis är otrevliga. Vi har verkligen en bra relation på det sättet, säger Erika och fortsätter:

– Det är väldigt viktigt för mig med hennes stöd och det har hjälpt mig mycket att ha en så stöttande mamma som finns där i allt jag gör och alltid lyssnar på vad jag har att säga. Många är inte lyckliga nog att ha en stöttande förälder så som jag har, så jag är väldigt tacksam för det.

LÄS OCKSÅ: Erika Perssons första ord om hastiga insjuknandet – mamma Gunillas oro

FRÅN FÖRSTASIDAN