LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Elisabeth ”Bettan” Andreassens nya liv efter maken Tors död

19 jan, 2021 
Kikki, Bettan och Lotta
Foto: TT

Elisabeth ”Bettan” Andreassen förlorade hastigt sin make år 2016.
Efter att ha bearbetat sorgen dök den stora kärleken upp igen.
Så här lever den svensk-norska sångerskan idag!

Annons
Så ser Kikki Danielsson och Lotta Engbergs relation ut idagBrand logo
Så ser Kikki Danielsson och Lotta Engbergs relation ut idag

Trion Kikki, Bettan och Lotta består av dansbandsdrottningarna Kikki Danielsson, 68, Elisabeth ”Bettan” Andreassen, 62, och Lotta Engberg, 57. De alla har gjort karriärer på egen hand men även tillsammans. När de deltog i Melodifestivalen 2002 med bidraget Vem e’ de’ du vill ha slutade de på en andraplats. Året efter fortsatte succén när de deltog i den norska motsvarigheten till musiktävlingen, och även i grannlandet blev det en topplacering – en fjärdeplats.

Succén var ett faktum och turnéerna gick strålande men plötsligt meddelade Kikki att hon tvingats hoppa av på grund av personliga skäl. Lotta och Bettan fortsatte som duon men 2004 bröt även de upp.

Elisabeth ”Bettan” Andreassens stora sorg efter makens bortgång

Både Lotta Engberg och Kikki Danielsson syns ständigt i rampljuset än idag, men vad har egentligen Bettan för sig? Jo, till skillnad från de andra bandmedlemmarna är hon från till hälften från Norge och bor därav idag i vårt kära grannland.

Annons

I juni 2016 drabbades Elisabeth Andreassen av en stor sorg då hennes make plötsligt avled. Tor Andreassen blev 64 år gammal och avled efter en hjärtattack. I en tidigare intervju med norska Se & Hör hade Bettan uttryckt sin stora kärlek för maken som hon även har döttrarna Anna, 24, och Nora, 26, tillsammans med.

– Vi delar allt för varandra och har inga hemligheter. Vi både skrattar och gråter tillsammans. Jag vill åldras tillsammans med honom, har hon då.

Stora kärlekslyckan i Øystein Sørum

Strax tre år har nu gått sedan den stora familjetragedin och trots att vägen har varit lång så har Bettan idag funnit kärleken på nytt. Egenföretagaren Øystein Sørum, 61, klev in i hennes liv 2018 och kärleken slog till.

– En väldigt, väldigt fin man. En fin människa. Det känns skönt att komma in i en normal vardag, att leva i tvåsamhet igen. Det är fint att få dela glädje och intressen med någon. Att uppleva kultur, åka skidor, vara på sjön och åka till ”hytten” tillsammans, har Elisabeth Andreassen tidigare sagt till Expressen.

Annons

Till skillnad från det tidigare äktenskapet träffades Elisabeth och Øystein på senare dar. Att finna kärleken efter 50-årsåldern är något som visar sig ha flera fördelar.

– Kärlek har ingen åldersgräns. Det känns i magen och hjärtat på samma sätt som förr. Men man har en annan trygghet och vet mer vem man själv är nu. Det är ganska skönt. Man har också mer tid. Vi har inte så mycket ansvar i vardagen för andra. Alla barn klarar sig själva och vi kan ägna oss åt varandra. Det är ganska behagligt.

Elisabeth berättade däremot att det krävdes ett ordentligt sorgarbete innan kärlek blev aktuellt igen.

– Jag bearbetade sorgen och levde ett annat liv. Det fanns inte plats för någon annan då.

Ett gemensamt intresse som både Øystein och Elisabeth ser ut att ha är skidåkning. Av deras sociala medier att döma blir det en hel del turer ute i skidbacken.

Annons