LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kikki Danielssons sjukdom – stoppades från egna storslagna firandet

29 maj, 2022 
André Färnsveden
Kikki Danielsson
Ikonen Kikki Danielsson berättar nu om händelsen som stoppade henne från sitt egna 70-års födelsedagsfirande.
Läs hennes ord här.
Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

Den folkkära country-sångaren Kikki Danielsson, 70, har i decennier varit aktuell med sin musik. Hon har ställt upp i Melodifestivalen tio gånger och 1985 slutade hon på en tredje plats i Eurovision Song Contest med låten Bra vibrationer. År 2020 blev hon välförtjänt inkluderad i Melodifestivalens ”Hall of fame”.

Förra året var Kikki Danielsson med i Masked Singer Sverige. Hon gömde sig under en grön monsterdräkt. Hon kom inte speciellt långt men bjöd på underhållning. Tidigare i år uppträdde hon tillsammans med Bettan Andreasson, 64, på QX galan. De framförde den klassiska låten God morgon.

Sanningen bakom Kikki Danielssons insjuknande

Kikki har berättat att hon lider av sjukdomen reumatism. Förutom att sjukdomen har varit jobbig för henne berättar hon även att medicinen orsakat svårigheter.

Annons

”Fick gå och lägga mig vrålhungrig eftersom jag ska ta prover imorgon och behöver vara fastande. Ska börja med en ny reumatikermedicin och då vill man ju veta att värdena är okej”, skrev Kikki nyligen på Instagram.

Den gamla medicinen orsakade dessutom besvär i återkommande näsblod.

”Anledningen är att jag under den senaste veckan drabbats av återkommande näsblod med följden att mitt blodvärde blivit väldigt lågt. Det är tyvärr en biverkning av de mediciner som reumatismen tvingar mig att ta. Efter en dag på sjukhuset med tillhörande påfyllning av blod så har min läkare ordinerat några dagars vila”, skriver hon.

Kikki på scen
Kikki på scenen! En av Sveriges mest folkkära artister.

Kikki Danielssons sjukdom stoppade födelsedagsfirandet

Nyligen fyllde Kikki dessutom 70 år men har inte kunnat fira sin egen födelsedag än på grund av sjukdom.

Annons

Men nu minsann är det äntligen dags att fira country-sångaren. Hennes barn har nämligen bjudit henne på restaurang på Mors dag och planen är att ha en senare fest i augusti.

”Själv har jag ännu inte kunnat fira m egen födelsedag 10/5 på grund av att jag legat sjuk. Men imorgon, på Mors Dag, har barnen bjudit ut mig på middag på restaurang. Ser fram emot det. Jag hade ju sagt, att jag ville ha en Fest, men det sprack Totalt. Plan B är tanken på att försöka få till festen i augusti, medan sommarvärmen finns kvar.”

Blir festen i Skåne eller Bollnäs? Det återstår att se men vi önskar Kikki ett härligt firande!

FOTO: TT

Annons