LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kikki Danielsson om äktenskapet med exmaken – efter sjukdomsbeskedet

28 maj, 2022 
André Färnsveden
kikki
Kikki Danielsson har skilde sig från Kjell Roos 1999.
Nu berättar hon om låten som beskriver relationen till exmaken.
”Ödets ironi”, skriver Kikki.
Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

Hon är en av Sveriges mest ikoniska och folkkära counrty-sångare. Kikki Danielsson, 70, har ställt upp i Melodifestivalen tio gånger och kom på en tredje plats i Eurovision Song Contest 1985 med låten Bra Vibrationer. Hon har även fler klassiska låtar som Godmorgon och Papaya Coconut.

Under det tidiga 80-talet gifte sig Kikki Danielsson med dansbandsångaren Kjell Roos, 66, som var ledare för bandet Roosarna. De fick två barn ihop, en dotter 1985 och en son 1991 och genom 90-talet samarbetade de båda musikerna med varandra. Men när äktenskapet tog slut 1999 slutade även samarbetet i fyra år.

Sanningen bakom Kikki Danielssons insjuknande

Kikki har tidigare bekräftat att hon har sjukdomen reumatism. I höstas berättade hon att hon hade fått ny medicin.

Annons

”Fick gå och lägga mig vrålhungrig eftersom jag ska ta prover imorgon och behöver vara fastande. Ska börja med en ny reumatikermedicin och då vill man ju veta att värdena är okej”, skrev country-sångaren på Instagram.

Hon förklarar varför hon behövde byta medicin, den tidigare medicinen orsakade nämligen återkommande näsblod.

”Anledningen är att jag under den senaste veckan drabbats av återkommande näsblod med följden att mitt blodvärde blivit väldigt lågt. Det är tyvärr en biverkning av de mediciner som reumatismen tvingar mig att ta. Efter en dag på sjukhuset med tillhörande påfyllning av blod så har min läkare ordinerat några dagars vila”, skriver hon.

Avslutningsvis ger hon ett löfte till sina fans – att hon ska komma tillbaka.

”Beklagar detta eftersom jag verkligen sett fram emot att åter få träffa min underbara publik. Lovar dock att jag kommer tillbaka starkare än någonsin och vi ses någon annanstans i sommar.”, skrev hon på Instagram tidigare i veckan.”

Kikki Danielsson om det kraschade äktenskapet med exmaken

Hon lägger upp en bild på Instagram och blickar tillbaka på gamla tider. Bilden som Kikki delar är på sin låt, Och vi hörde klockorna ringa (The Three Bells), och hon berättar om inspirationen bakom låten.

Annons

”Satt å kolla bland gamla LP å hittade en låt som jag ofta sjöng som barn ”Que cera cera”. Jag tror att det var Doris Day som sjöng in den. 1979 var det en av låtarna som Lasse Holm å jag valde till min första soloplatta. Fast nu på svenska å lite annat tempo”, skriver Kikki.

Vidare i bildtexten beskriver hon hur hon nu kan relatera till sin gamla låt om ett misslyckat äktenskap.

”När jag sjöng in den, hade jag självklart Ingen Tanke på, att texten flera år senare skulle beskriva mitt eget kraschade äktenskap. Ödets Ironi.”, avslutar hon.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Lizzie Larsson

Annons