Kikki Danielssons ilska mot restriktionerna – egna orden om sorgen

Kikki Danielsson

Från och med den 23 december börjar nya restriktioner att gälla i Sverige, och en bransch som återigen drabbas är nöjes- och kulturbranschen som under coronapandemin haft det tufft.
En av de som nu reagerar starkt är artisten Kikki Danielsson.
”Så var de dags igen att bli arbetslös”, skriver hon.
Sveriges största dansbandsstjärnor genom tiderna
Slå på ljud

Coronapandemin har nu präglat vår tillvaro i snart två års tid, och en bransch som blivit rejält drabbad ekonomiskt är kulturbranschen. Teatrar har fått stänga, föreställningar har blivit uppskjutna och konserter har blivit framflyttade. Många som arbetar bakom scenen, likt scenografer, regissörer och kostymörer har även förlorat sina jobb.

Sveriges artister och skådespelare har också engagerat sig i frågan. Och nu reagerar dansband- och countrylegendaren Kikki Danielsson som skriver att hon blir arbetslös igen – bara en dag innan julafton.

Kikki Danielssons ilska mot nya restriktionerna: ”Arbetslös igen”

Kikki har otaliga framgångar i sin karriär, bland annat låtarna Godmorgon och Dag efter dag har spelats varma i svenskarnas hem. Hon har legat etta på Svensktoppen flera gånger och är idag en av Sveriges mest folkkära artister.

Kikki Danielsson hade även storslagna planer med artisteriet nästa år. Hon hade planerat att åka ut på en turné med start i februari 2022 och ingen var gladare än hon själv.

Men nu blir det ingen turné berättar hon för sina följare och fans på Instagram, detta på grund av de nya restriktionerna.

Kikki inleder texten med orden: ”JAHA JA!! Så var de dags igen att bli arbetslös. Min kyrkoturné som blev flyttad förra året, var planerad till februari 2022, men alldeles nyss kom det tråkiga beskedet, att turnén är inställd! Dansgalan i Puerto Rico blir tyvärr inte av på grund av de nya restriktionerna.”

Hon har däremot lite goda nyheter, i början av 2022 ska hon nämligen börja gå till en sång-coach för att hålla igång sina stämband.

”Har dock redan planer inför början på 2022. Tänkte leta upp en sång-coach för att hålla stämbanden igång så jag inte ”rostar igen”. Sen skulle jag ju eventuellt kunna ställa mig på torget i Bollnäs och hota med att spela dragspel, för att få ihop till hyran. Ha nu en fin jul.”

Stöttas av vännen och artisten Christina Lindberg: ”Älskar dig”

Många av Kikkis fans skickar nu sitt stöd. Likaså gör artisten och vännen Christina Lindberg som skriver att hon känner igen sig i Kikkis ord.

”Åh, samma här. Men positivt tänkande får vi ha hjärtat och jag ÄLSKAR dig fina goa kollega, och din underbara humor. God Jul och Gott Nytt år goa kvinna”, skriver Christina till Kikki.

En annan följare tycker att det är tråkigt för Kikkis skull och önskar god jul:

Verkligen tråkigt Hoppas att du får en God Jul i alla fall!”

Ingenting är sig likt, men du fixar det här med din humor glädje Kikki”, hälsar en annan.

Så tråkigt. Detta eländiga virus. Tar det aldrig slut. Önskar dig en god jul iallafall”, skriver en tredje.

LÄS OCKSÅ: Kikki Danielssons besked om kärleken efter alla år som singel

LÄS OCKSÅ: Detaljerna som avslöjade att Bonde-Backis är ihop med Evelina idag

FOTO: Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN