Kikki Danielssons framtidsbesked för musiken – nu berättar hon för fansen

Kikki Danielsson

Kikki Danielssons fans kan nu vara lyckliga, för nu kommer den folkkära artisten med ett glädjebesked – hon har skrivit nya låtar! Nu berättar Kikki om den ljusa framtiden.

Kikki Danielsson, 68, är en riktigt omtyckt profil bland svenska folket. I decennier har hon bjudit på vacker sång och oförglömliga framträdanden.

Tillsammans med Elisabeth ”Bettan” Andreassen och Lotta Engberg tog de Sverige med storm när de gick ihop och bildade den hyllade supergruppen Kikki, Bettan & Lotta. Gruppen har främst gjort sig kända för den populära låten Vem e' de' du vill ha som slutade på en tredje plats i Melodifestivalen 2002.

LÄS MER: BRUTNA FÖRLOVNINGEN Ola-Conny om att vara singel

Dessvärre var gruppen bara aktiva i några år och splittrades redan 2004. Det var först Kikki som hoppade av, redan 2003 på grund av privata skäl. Då fortsatte Bettan och Lotta ensamma i ytterligare ett år, men 2004 så var det slut även för dem. Då fortsatte de tre talangfulla kvinnorna sina karriärer på varsitt håll istället.

Tiden efter succén med Kikki, Bettan & Lotta

Sedan dess har Kikki fortsatt sin artistkarriär och har bland annat ställt upp i Melodifestivalen flera gånger på egen hand. Annars turnerar hon över hela landet och underhåller sina fans med sin hyllade musik. Dock har pandemin satt käppar i hjulet för henne och sedan ett år tillbaka har det varit stopp på turnerandet.

Detta har såklart varit tråkigt för Kikki, men även för fansen som inte fått höra hennes vackra sångröst på så himla länge. När Kikki dök upp under Monster-masken i Masked singer så blev det dock ändring på den saken.

”Kikki är ALLTID monster-bra.....”, skrev ett fan då.

”Jättebra!”, skrev ett annat.

– Jag tyckte det var så himla kul att få köra lite rap, lite sånt som jag inte sysslar med annars, berättade Kikki Danielsson i programmet när hon tagit av sig masken och avslöjat sin identitet.

Nya glädjebeskedet gör fansen överlyckliga

Med andra ord fick Kikki möjligheten att testa sin röst på ett helt nytt sätt i programmet och nu återstår det att se om just rap är något som Kikki kommer fortsätta med. Det är nämligen så att hon har nya låtar i görningen! Det meddelar hon nu i ett inlägg på Instagram.

”Sulo kom på besök idag och hade nyskrivna låtar med sig. Jag valde tonarter som vi hoppas ska passa. Känns lite ovant att va kreativ, men samtidigt en drivkraft”, skriver Kikki och fortsätter:

”Spännande att se hur det blir med restriktioner framöver, om det kan bli några livespelningar framöver! Idag hade jag bra krut i rösten, men hur långt den håller under en show är ju svårt att sia om. I vilket fall som helst, så känns det bra att vara på gång.”, skriver Kikki glatt.

Och i kommentarsfältet är fansen överlyckliga!

”Det låter underbart! Bara KÖÖR så det ryker! Sjung som tusan varje dag! Sjung , sjung, sjuuung!!!!”, skriver ett fan.

”Härligt, spännande med nya låtar! Och! Nu har jag äntligen hittat en av världens bästa låtar, med världens bästa Skåningar på Spotify!! Storms never last med Kikki och Hasse!!”, skriver ett annat.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS OCKSÅ: Kikki Danielssons ord om kärlekslivet under Masked singer

LÄS OCKSÅ: Kikki Danielsson vill lämna lägenheten i Bollnäs

FOTO: Karin Törnblom/TT